Vesti > Hronika

GORAN DŽONIĆ izdržava kaznu u ovom JEZIVOM SRPSKOM ZATVORU! Doživotna robija zbog trostrukog UBISTVA

On je ubio brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

28/02/2024 > 11:24

podeli vest:

GORAN DŽONIĆ izdržava kaznu u ovom JEZIVOM SRPSKOM ZATVORU! Doživotna robija zbog trostrukog UBISTVA
Foto: Tanjug/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija/bs


 Goran Džonić(59) iz aleksinačkog sela Moravac, koji je odlukom Apelacionog suda u Nišu pravnosnažno oszđen na doživotnu robiju zbog teškog ubistva upućen je iz pritvroske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu u Zabelu radi izdržavanja kazne.

- Osuđeni Goran Džonić stupio je na izdržavanje kazne 14. februara u Kazneno popravni zavod u Požarevcu - rečeno nam je u Osnovnom sudu u Nišu koji je nadležan za izvršavanje krivičnih sankcija.

Džoniću je najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom izrečena jer je u noču između 26. i 27. septembra 2021. godine iz koristoljublja ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Foto: Printscreen Facebook

 

Zločin je brižljivo planiran što se vidi iz toka događaja koji su prethodili svirepom zločinu.

 • 26.09.2021. Stojanka Đokić nešto pre ponoći ispraća sina Gorana , snahu Gordanu i unuku Lidiju nakon što su je posetili u aleksinačkom selu Moravac. Tada su poslednji put viđeni .
 • 26./27. 09.2021. Goran Džonić nedaleko od Stojankine kuće zaustavlja vozilo “folksvagen pasat” u kojoj je tročlana porodica. Sa kantom benzina u ruci, moli ih da ga odvezu do mesta zvanog “Dudine Bare” na obali Morave, kako bi navodno sipao gorivo u motocikl koji mu je tamo ostao. Brata u vozilu ubija jednim hicem a u snahu i bratanicu puca dva puta. Njihova tela poliva benzinom a zatim ih odvlači u obližnju jamu i leševe pokriva daskama. Bratovljevim kolima odlazi u zabačeno područje u ataru sela Tešica, uzima novac koji je Goran držao u automobilu a zatim ga pali. Skuterom koji je prethodnog dana ostavio na tom mestu vraća se u Moravac i u kući svog sina Stefana sakriva ukraden novac.
 • 27.09.2021. Goranova snaha Verica Đokić prijavljuje nestanak porodice na molbu Goranove majke Stojanke koja se zabrinula jer ih nije mogla dobiti na telefon.
 • 29.09.2021.Mediji objavljuju priču o nestanku porodice Đokić. Policija apeluje na građane da pomognu u njihovom pronalaženju. Počinje potraga za Goranom, Gordanom i Lidijom, pretražuju se atari desetak sela, korito Južne Morave i Bovansko Jezero. Policiji se pridružuje Žandarmerija i ronilačke jedinice.
 • 07.10.2021. Sahranjena porodica Đokić. Ispraćaju na poslednji počinak prisustvuje veliki broj policijskih službenika jer se sumnja da je među onima koji su došli na sahranu i ubica.
 • 21.10.2021. Uhapšen Goran Džonić i njegovi sinovi Milan i Stefan.
 • 22.10. 2021.Uhapšena braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca koje je Džonić optužio za ubistvo Đokića.
 • 01.03. 2022. Braća Milošević puštena iz pritvora. Ustanovljeno da nisu imali nikakve veze sa ubistvom porodice već da ih je Džonić lažno optužio.
 • 03.03.2022. Iz pritvora pušten i Džonićev sin Milan koga je otac upleo u ubistvo. Ustanovljeno da Milan ima alibi za kritičnu noć jer je u to doba bio na poslu.
 • 07.04. 2022. Više javno tužilaštvo podiže optužnicu protiv Gorana Džonića zbog teškog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i njegovog sina Stefana za pomaganje u teškom ubistvu i takođe za nedozvoljeno držanje oružja.
 • 06.11.2022. Ukida se pritvor Stefanu Džoniću. I drugi Džonićev sin pušten na slobodu jer je imao alibi za noć kada su Đokići ubijeni, bio na radnom mestu u Kopnenoj zoni bezbednosti.
 • 28.12.2022. Viši sud potvrdio optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Gorana Džonića. Tužilaštvo tražilo da mu se izrekne doživotna robija.
 • 22.02.2023. Počelo suđenje Goranu Džoniću.
 • 13.06.2023. Džoniću izrečena doživotna robija prvostepenom sudskom odlukom. Njegov branilac Biljana Pešić najavljuje žalbu.
 • 17.01. 2024.Održana sednica veća Apelacionog suda za odlučivanje po Džonićevoj žalbi.
 • 09.02.2024. Apelacioni sud pravnosnažno osudio Džonića na doživotnu robiju. Pravo na uslovnu slobodu imaće posle 27 godina. Njegov advokat Biljana Pešić najavila izjavljivanje vanrednog pravnog leka koji ne odlaže izvršenje sudske odluke.

Ostavite komentar