Vesti > Svet

EVROPI PRETI VELIKA OPASNOST! Moguć DIRETKAN ORUŽANI SUKOB Rusije i NATO-a!

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

05/03/2024 > 19:21

podeli vest:

EVROPI PRETI VELIKA OPASNOST! Moguć DIRETKAN ORUŽANI SUKOB Rusije i NATO-a!
Foto: Shutterstock/Freepik


Rusija i NATO suočeni su sa opasnošću izbijanja direktnog oružanog sukoba u istočnoj Evropi, izjavio je danas novinarima ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Mi se zapravo suočavamo sa opasnošću direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Severnoatlantske alijanse u istočnoj Evropi. Do nedavno je bilo nemoguće zamisliti da će se američki i nemački tenkovi kretati po državi koja se graniči sa Rusijom", upozorio je ruski diplomata u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu ruske ambasade, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, ispostavilo se da su zapadni vojni instruktori pomagali ukrajinskoj vojsci da dejstvuje sa "izuzetno skupim vojnim oruđima poput PVO sistema Patriot".

"Sada se govori o učešću vojnika iz zemalja članica NATO u borbenim dejstvima (u Ukrajini). Takav scenario ne može da se sprovede bez odobrenja Vašingtona", naglasio je ruski ambasador u SAD.

 On je ukazao da je glavna briga farmera u Americi, Evropi i Rusiji da žive normalnim životom i "da imaju priliku da oru zemlju bez straha za sutrašnjicu".

"Međutim, jastrebovi u SAD, koji guraju planetu ka Trećem svetskom ratu ravnodušni su prema njihovim težnjama", zaključio je Antonov.

 

Ostavite komentar