Vesti > Svet

Od sutra ćete ponovo moći na AJFELOVU KULU! Završen ŠTRAJK radnika

Radnici su stupili u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2024 > 20:10

podeli vest:

Od sutra ćete ponovo moći na AJFELOVU KULU! Završen ŠTRAJK radnika
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler


Štrajk zaposlenih u Ajfelovoj kuli završen je danas, a toranj će sutra ponovo biti otvoren za posetioce, saopštila je kompanija Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), koja vodi jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u svetu.

SETE je saopštila da je sa sindikatima "postigli su sporazum o prekidu štrajka, uz to da će stranke redovno pregledati poslovni model, troškove održavanja i prodaje preko tela koje će sastajati se svakih šest meseci".

SETE je dodao da će posetioci koji su kupili karte između 19. i 24. februara dobiti povraćaj novca.

Radnici Ajfelove kule stupili su u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom.

Sindikati tvrde da je gradsko veće Pariza pogrešno procenilo troškove planiranog održavanja i popravki spomenika uoči Olimpijade.

Pariz će biti domaćin ovogodišnjih letnjih Olimpijskih igara koje počinju 26. jula, a medalje pobednika sadržaće metal sa Ajfelove kule.
 

Ostavite komentar