Vesti > Svet

EVROPA GORI, NEZADOVOLJSTVO PAORA RASTE! Farmeri DEFILUJU i u GRADOVIMA ŠIROM ITALIJE!

U okviru protesta koji je širom Italije organizovao "Poljoprivredni otkup" u Melenjanu se okupilo oko 400 farmera sa preko 200 traktora

Izvor: K1info/Tanjug

30/01/2024 > 14:55

podeli vest:

EVROPA GORI, NEZADOVOLJSTVO PAORA RASTE! Farmeri DEFILUJU i u GRADOVIMA ŠIROM ITALIJE!
Foto: Tanjug/AP Photo/Claudio Furlan/LaPresse


Protestu farmera protiv politike Evropske unije pridružili su se i poljoprivrednici u Lombardiji, koji su traktorima defilovali gradovima širom Italije, uključlujući Vogeri, Melenjano i Brešu. 

- Želimo italijansku poljoprivredu koja je poštovana, shvaćena i cenjena - navodi se u manifestu lombardijskih farmera, prenosi "Il Đorno".

U okviru protesta koji je širom Italije organizovao "Poljoprivredni otkup" u Melenjanu se okupilo oko 400 farmera sa preko 200 traktora. 

- Ovde smo da protestujemo protiv politike Evropske zajednice koja italijansku poljoprivredu baca na kolena. Ne možemo da nastavimo ovako. Želimo da se čujemo, a da ne stvaramo previše neprijatnosti za ljude koji svakodnevno idu na posao - objasnio je jedan od farmera koji učestvuje u današnem protestu.

Dok će u Vogeri "protiv nameta Evropske zajednice" stotinak traktora danas u pet navrata proći planiranom kružnom protestnom rutom, koja je ranije dogovorena sa policijom i opštinom tog grada.

@mrclss.94 FORZA POPOLO ITALIANO 🇮🇹🇮🇹 FACCIAMOCI RISPETTARE 🇮🇹🇮🇹 EUROPA MERDA 💩☠️⚰️ #fy #fyp #fypシ #work #farmlife #italy #farmerlove #sciopero #protesta ♬ suono originale - agricoli per passione

Iz Breše su traktori krenuli ka Veroni, a protestne vožnje danas su organizovane i u Mantovi.

Evropskim protestima farmera zbog ekološke politike EU, danas su se pridružili i poljoprivrednici u Belgiji koji su najavili blokadu pristupnih puteva do Zebrugea, kontejnerske luke u Belgiji.

Dok u Francuskoj poljoprivrednici drugi dan blokiraju osam autoputeva koji povezuju Pariz sa ostatkom Francuske, a od prošle nedelje nekoliko puteva širom Francuske.
 

Ostavite komentar