Vesti > Svet

SKANDAL TRESE BELGIJU! U kabinetu MINISTARKE pronađeno 50 kesica KOKAINA, evo ko je UHAPŠEN

Dan kasnije sproveden je postupak razrešenja zbog zloupotrebe poverenja u skladu sa propisima koji važe za ministre

Izvor: K1info

Autor: M. D.

26/01/2024 > 14:41

podeli vest:

SKANDAL TRESE BELGIJU! U kabinetu MINISTARKE pronađeno 50 kesica KOKAINA, evo ko je UHAPŠEN
Foto: wikipedia.org


Tokom pretresa prošlog meseca u kabinetu belgijske ministarke obrazovanja francuskog govornog područja - Karolin Dezir, pronađeno je 50 malih kesa kokaina, prenosi "The Brussels Times".

Kako piše ovaj medij uhapšen je pomoćnik u njenoj kancelariji.

Dezir je 15. decembra obaveštena da je pomoćnik zadužen za opremu i logistiku u njenoj kancelariji uhapšena u okviru istrage o trgovini drogom, naveo je njen portparol u saopštenju, potvrđujući ranije medijske izveštaje.

- Dan kasnije sproveden je postupak razrešenja zbog zloupotrebe poverenja u skladu sa propisima koji važe za ministarske dužnosti - objavio je ministar na društvenim mrežama.

- Pretresen je njegov kabinet radi provere sumnjivih predmeta. Otkriveno je oko 50 kesa sa belim prahom - rekao je ministar, a preneo "Index.hr".

Kancelarija navodi da je sa istražnim sudijom koja je otvorila istragu kontaktirala preko advokata, dodajući da su sa istražiteljima "radili samoinicijativno".

Kese sa kokainom su istog dana odneli istražitelji koji, kako navode iz kancelarije, od tada "nisu otkrili ništa više i ne žele da ispituju nijednog drugog radnika kancelarije".

Ostavite komentar

Miodrag Milovanović

E da je ona u Srbiji naglo bi napredovala. I to se dešava u zemlji čiji su gradjani pre 1 veka gledali crnce u kavezima kao u zoo vrtu. Jedna od najsurovijih kolonijalnih zemalja (Kongo) a sada centar demokratije odakle dolaze saveti za unapredjenje ljudskih sloboda za celu Evropu i šire. Kakvi obrti????

27.01.2024 21:03