Vesti > Svet

ČAK 12 PUTA POKUŠAN JE ATENTAT NA PUTINA! Bombe, dronovi, sačekuše... OD SADMOG DOLASKA na funkciju na METI UBICA

Vladimir Putin je možda i najtraženija meta među atentatorima

Autor: K1info

16/01/2024 > 18:10

podeli vest:

ČAK 12 PUTA POKUŠAN JE ATENTAT NA PUTINA!  Bombe, dronovi,  sačekuše... OD SADMOG DOLASKA na funkciju na METI UBICA
Foto: Tanjug/AP Photo/Parker Song/Pool Photo


Predsednik Ruske federacije Vladimir Vladimirovič Putin od samog stupanja na vlast 2001. godine, pa do danas na meti je atentatora i onih kojima smeta njegova pojava na političkoj mapi sveta.

Jedna od tema emisije "Mi danas" bila je "Pokušaji atentata na predsednika Rusije".

Gost kod voditeljke Natalije Milosavljević bio je jedan od urednika "Novosti" Dragan Vujičić.

Foto: Printscreen K1TV

 

- Bio je pokušaj napada na Putina 23. aprila, dronom. On je išao da obilazi neku fabriku, pa je tada pokušano. Ne samo, to, dronom je gađan i Kremlj. Nekoliko poslednjih puta pokušala je Ukrajina da izvrši atentat. Međutim, sada kada bi se planirao tako neki atentat, verovatno ne bi bio izvršen dronom, nego bi bila korišćena veštačka inteligencija - rekao je on o metodama.

Lista onih koji žele Putina da vide mrtvog je dugačka, ali njega čuva narod.

- Njega čuva narod. Svaki predsednik koji ima veliku podršku,  njega čuva narod. Zapad je uvek bio fasciniran tom performativnošću. Postavlja se pitanje "Šta kada bi ubili Putina?" Ko bi došao na njegovo mesto? Zamislite da je neko napao Belu kuću kao što je napadnut Kremlj, kako bi taj neko drugi reagovao. Da li se Zapadu isplati da promeni Putina? Sve možemo reći za njega, ali ne možemo reći da je nagao čovek. Međutim, ima on i dobro obezbeđenje, pripadnici specijalne jedinice, nešto slično kao što su kod nas bile "kobre". Ti ljudi re čuju na drugi način,  čuju ono što mi obični ne čujemo, dotle ide njihova razlika - dodao je Vujičić.

Foto: Printscreen K1TV

 

Na Putina je čak 12 puta zvanično pokušan atentat.

- Dvanaest puta je zvanično pokušan  atentat na Putina. Englezi vole da prednjače tu, vole te metode. Mi 6 ta čuvena grupa. Oni to rade. Njima je to bitno da bi neko rekao, "da vi ste uspešni u tome". To izaziva šok i na neki način iluziju da se nešto dešava.

Prvi pokušaj atentata na Putina bio je odmah po dolasku na vlast 2001. godine.

Foto: Printscreen K1TV

 

- Borba za vlast je surova. On je došao kao Jeljcinovo dete i mislili su da će nastaviti njegov put. Kada je on došao na vlast, 2001. godine, mislili su da će se nastaviti sa takvom politikom, ali on je malo po malo menjao kontekst. Ispostavilo se sada da je on uspeo da digne Ruisju na noge. Spremali su mu odmazdu Rusi, Azerbejdžanci....Razni načini su pokušani. Probali su sa kandskim eksplozivom c4. Niz tih stvari. Ima nekoliko pretnji iz Ukrajine, teorija o napadu kolone vozila u kojima se kreće Putin.Sve to pada u vodu i vidimo da je on najčuvaniji predsednik  na svetu - zaključio je jedan od urednika "Novosti".

 

 

Ostavite komentar