Vesti > Svet

DIVLJA TORNADO U AMERICI! Stravično NEVREME i mećava sravnjuju gradove - scene su JEZIVE, a ima i ŽRTAVA

Tornada su pogodila jug zemlje, a vetar je nosio krovove kuća, mnogi delovi su bez struje

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

10/01/2024 > 13:00

podeli vest:

DIVLJA TORNADO U AMERICI! Stravično NEVREME i mećava sravnjuju gradove - scene su JEZIVE, a ima i ŽRTAVA
Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Rohlman/The Gazette


Zimska oluja zahvatila je centralne delove Sjedinjenih Američkih Država, dok se jug zemlje našao pod udarom snažnih vetrova i pljuskova. U mnogim delovima napadalo je i mnogo snega a nevreme prati i tornado, zbog čega su zatvoreni delovi dva velika autoputa, škole i vladine kancelarije.

Tornada su pogodila jug zemlje, gde je vetar nosio krovove kuća. Vetar i grad su zahvatili Floridu i delove Alabame i Džordžije, a prijavljeno je nekoliko tornada.

Najmanje tri žrtve povezuju se sa olujom u Alabami, Severnoj Karolini i Džordžiji.

Više od 410.000 domaćinstava i objekata u 12 država je bez struje.

Zbog toga je izborni štab bivšeg predsednika Donalda Trampa otkazao brojne događaje na kojima je trebalo da se pojave političari koji vode kampanju za Trampa.

Nacionalna Meteorološka služba (NVS) objavila je da se očekuje nastavak olujnih vetrova i padavina. Na severoistoku očekuju se padavine, i jak sneg, što povećava rizik od poplava.

Sneg će se nastaviti na Srednjem zapadu, Pacifičkom severozapadu i u regionu Velikih jezera, koji su u ponedeljak i utorak bili pogođeni mećavama, dok količina očekivanog snega može ostaviti delove ovih regiona bez struje, navodi Rojters.

 

Ostavite komentar