Vesti > Svet

Oglasila se AMBASADA u Pragu: Nemamo informacije da MEĐU POVREĐENIMA ima SRBA

U pucnjavi koja se dogodila u Pragu stradalo je najmanje 15 osoba

Izvor: K1info/rts.rs

21/12/2023 > 21:05

podeli vest:

Oglasila se AMBASADA u Pragu: Nemamo informacije da MEĐU POVREĐENIMA ima SRBA
Foto: Tanjug/AP Photo


U ambasadi Srbije u Češkoj za sada nemaju informacije da među povređenima ili ubijenima u pucnjavi na fakultetu u Pragu ima srpskih državljana.

Kako je za RTS rekla konzul Ljiljana Govedarica, ambasada je odmah reagovala posle pucnjave i u komunikaciji je sa nadležnim češkim organima od kojih su zatražili zvanične podatke, kao i državljanima Srbije.

 

Takođe, u komunikaciji su i sa našim građanima koji žive u Češkoj, od kojih pokušavaju da dobiju više informacija, kao i o eventualnoj pomoći koju bi mogli da im pruže.

- Ukoliko, ne daj Bože, budemo saznali da među povređenim ili poginulima ima naših državljana, ambasada će o tome odmah da obavesti Beograd - naglasila je Govedarica.

Što se tiče situacije u Pragu, navodi da podaci tek pristižu, iz časa u čas.

- Prema poslednjim informacijama, to je izjavio i ministar unutrašnjih poslova Češke, najmanje 15 ljudi je poginulo, uključujući i napadača, a u isto vreme najmanje 24 povređenih, od kojih devetoro sa teškim povredama. U Pragu je sad trenutno mirno, to se inače desilo u najužem centru grada i taj deo grada gde se nalazi Filozofski fakultet je i dalje blokiran i zatvoren - rekla je ona.

Ostavite komentar