DNEVNI HOROSKOP ZA SUBOTU, 2. AVGUST Device da paze jer intuicija je jača od logike, a Lavovi da pazite šta govore!
Slobodno vreme
Iako bi mnogi očekivali da članovi kraljevske porodice za praznike jedu poslastice, stvarnost je poprilično drugačija.
podeli vest:
Sudeći prema Darrenu McGradyju, poznatom šefu koji je godinama kuvao za članove britanske kraljevske porodice, njihova božićna trpeza je tradicionalna.
-Svake godine isto jelo. Zapravo su dosadni kad su svečanosti i praznični sto u pitanju. Nisu jeli ni šunku, ni bilo što drugo, samo tradicionalnu ćurku-, otkrio je za britanski OK! McGrady, koji je zanat usavršavao u slavnom Savoy Hotelu u Londonu te kuvao za kraljevsku porodicu 15 godina i posluživao hranu svima, od pokojne kraljice do princeze Dajane.
Foto: Youtube PrintScreen/ Darren McGrady
-Svake godine radili smo tri ćurke. Jedna je bila za kraljicu i njenu porodicu u kraljevskoj trpezariji, jedna za dečiju sobu te jedna za 100 ili više zaposlenih kraljevske porodice. Tako da bi svako dobio božićni ručak-, ispričao je McGrady te dodao kako se ćurka posluživala s pireom, ali i pečenim krompirom, a punjenja je kestenima ili lukom.
Foto: Youtube PrintScreen/ Darren McGrady
-Tu je uvek bio i umak od brusnica te povrće-, rekao je McGrady i dodao kako je za desert bio tradicionalni domaći božićni puding koji se posluživao nakon glavnog obroka.
-Bio je ukrašen borovnicama, preliven brandijem koji je služio za flambiranje, a u kraljevsku trpezariju se puding unosio s plamenom na vrhu-, objasnio je ovaj priznati kuvar i nekadašnji šef kuhinje kraljevske porodice.
Pre samog obroka, kraljica je volela popiti aperitiv, svoj omiljeni koktel, a bivši kuvar je dodao kako bi se članovi kraljevske porodice za božićni ručak počastili čašicom slatkog i aromatičnog belog vina.
Ostavite komentar