Vesti > Svet

ZA PRAZNIKE UVEK JEDU JEDNU STVAR! Bivši kuvar otkrio šta je na meniju kraljevske porodice!

Iako bi mnogi očekivali da članovi kraljevske porodice za praznike jedu poslastice, stvarnost je poprilično drugačija.

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

17/12/2023 > 19:25

podeli vest:

ZA PRAZNIKE UVEK JEDU JEDNU STVAR! Bivši kuvar otkrio šta je na meniju kraljevske porodice!
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Sudeći prema Darrenu McGradyju, poznatom šefu koji je godinama kuvao za članove britanske kraljevske porodice, njihova božićna trpeza je tradicionalna.

-Svake godine isto jelo. Zapravo su dosadni kad su svečanosti i praznični sto u pitanju. Nisu jeli ni šunku, ni bilo što drugo, samo tradicionalnu ćurku-, otkrio je za britanski OK! McGrady, koji je zanat usavršavao u slavnom Savoy Hotelu u Londonu te kuvao za kraljevsku porodicu 15 godina i posluživao hranu svima, od pokojne kraljice do princeze Dajane.

Foto: Youtube PrintScreen/ Darren McGrady

 

-Svake godine radili smo tri ćurke. Jedna je bila za kraljicu i njenu porodicu u kraljevskoj trpezariji, jedna za dečiju sobu te jedna za 100 ili više zaposlenih kraljevske porodice. Tako da bi svako dobio božićni ručak-, ispričao je McGrady te dodao kako se ćurka posluživala s pireom, ali i pečenim krompirom, a punjenja je kestenima ili lukom.

Foto: Youtube PrintScreen/ Darren McGrady

 

-Tu je uvek bio i umak od brusnica te povrće-, rekao je McGrady i dodao kako je za desert bio tradicionalni domaći božićni puding koji se posluživao nakon glavnog obroka.

-Bio je ukrašen borovnicama, preliven brandijem koji je služio za flambiranje, a u kraljevsku trpezariju se puding unosio s plamenom na vrhu-, objasnio je ovaj priznati kuvar i nekadašnji šef kuhinje kraljevske porodice. 

Pre samog obroka, kraljica je volela popiti aperitiv, svoj omiljeni koktel, a bivši kuvar je dodao kako bi se članovi kraljevske porodice za božićni ručak počastili čašicom slatkog i aromatičnog belog vina.

Ostavite komentar