Vesti > Svet

CRNI BILANS iz UKRAJINE: Broj POVREĐENIH u ruskim napadima na Kijev povećao se na 53! Zelenski: RUSIJA JE ODVRATNA!

Ruske snage lansirale su 10 balističkih projektila i 10 dronova tipa "šahid" na Kijev rano jutros,

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

13/12/2023 > 11:40

podeli vest:

CRNI BILANS iz UKRAJINE: Broj POVREĐENIH u ruskim napadima na Kijev povećao se na 53! Zelenski: RUSIJA JE ODVRATNA!
Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka


Broj povređenih u ruskim raketnim i napadima dronovima na prestonicu Ukrajine, Kijev, izvršenih rano jutros, povećao se na 53, objavio je Kijev independent.

Ovaj medij navodi da je najmanje 20 osoba prebačeno u bolnicu, uključujući dvoje dece. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će "biti odgovora" na te ruske napade.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Ruske snage lansirale su 10 balističkih projektila i 10 dronova tipa "šahid" na Kijev rano jutros, a ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je sve rakete i bespilotne letelice, ali su fragmenti pogodili zgrade u gradu, uključujući dečiju bolnicu, izazivajući požare i drugu štetu i povrede najmanje 53 osobe.

Zelenski je rekao da je Rusija "još jednom dokazala da je odvratna zemlja koja noću ispaljuje rakete", pokušavajući da pogodi stambena naselja, obdaništa i energetske objekte tokom zime.

On je krajem oktobra rekao da će Ukrajina ove godine "ne samo da se brani, već i da odgovori" na ruske napade na kritičnu infrastrukturu. Rusija je u kasnu jesen 2022. godine započela napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine kojoj je nanela značajnu štetu.

Ostavite komentar