Vesti > Svet

Kako vas NIJE SRAMOTA? "Zara" NOVOM REKLAMOM razbesnela CEO SVET

Nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom sveta Zara je uklonila fotografije sa svojih profila

Izvor: K1info/telegraf.rs

10/12/2023 > 18:07

podeli vest:

Kako vas NIJE SRAMOTA? "Zara" NOVOM REKLAMOM razbesnela CEO SVET
Foto: Unsplash.com


Poznate ličnosti širom sveta, a tako i u BiH užasnute su kontroverznim fotografijama Zarine reklamne kampanje te pozivaju na bojkot popularne modne marke.

Naime, juče su profilima na društvenim mrežama brenda Zara osvanule reklamne fotografije nove kolekcije, a u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te se poziva na bojkot, prenosi Klix.

Kontroverzne fotografije izazvale su izrazito negativnu reakciju, a nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom sveta Zara je uklonila fotografije sa svojih profila. Međutim, mnogi su složni da ovaj njihov postupak ne menja činjenice.

Potezom poznatog brenda ogorčeni su i brojne javne ličnosti iz naše zemlje, među njima, i influeseri Aida Đapo i Ana Bavrka.

- Zara je obrisala objavu, nakon što su hiljade ljudi videle šokantnu fotografiju odvratne kampanje - navela je influenserica Đapo, a njenu objavu podelila je voditeljka i influenserka Bavrka.

Ovu kontroverznu kampanju, Adi Bebanić, novinar i voditelj, smatra provokacijom i ismevanjem situacije u Palestini.

Zara je izbrisala fotografije nove kampanje na kojima model drži simbol zamotanog mrtvog tela, dok stoji ispred ruševina. Sve ukazuje na provociranje i ismevanje situacije u Palestini. Iskreno, volim kupovati u toj trgovini, ali što se mene tiče više ne postoje i to će biti prvi brend koji sam odlučio bojkotovati sa sigurnošću. Ukoliko sam pogrešio sa procenom, neka me neko demantuje, stvarno bih voleo - napisao je.

Novinarka Šejla Cocalić istakla je da je Zara jednim potezom srušila sve što je gradila godinama.

- Satima sam pokušavala shvatiti čemu ovo? Šta je ovo? Kampanja za konkretno šta? Za odeću sigurno nije. Post ste izbrisali. Uzalud, ovu strahotu nikada nećete izbrisati iz naših sećanja. Kao ni činjenicu da ste srušili sve što ste do sada gradili i spremni da učinite ovo. I da, nemoguće je shvatiti nešto što je zdrav razum potpuno napustio. Sada vas ostavljam tamo gde ste se obrisali i sami - u smeću jer to zaista i jeste - napisala je Šejla Cocalić.

I Hana Hadžiavdagić je pozvala na bojkot popularnog modnog brenda, obrisavši njihovu aplikaciju sa svog mobitela.

Podsetimo, Zara je juče objavila reklamne fotografije koje su mnogi povezali sa situacijom u Palestini te ih nakon niza prozivki širom sveta obrisala. Reklamne fotografije za kolekciju jakni nazvanu Collection 04 uključuju modele koji poziraju u zimskom okruženju, ali s dodacima kao što su kipovi te ljudske figure zamotana u beli najlon.

 

Ostavite komentar