Vesti > Svet

TINEJDŽER iz Mičigena OSUĐEN na DOŽIVOTNU ROBIJU zbog UBISTVA U ŠKOLI! Usmrtio 4 i ranio 6 učenika i profesora

On je u vreme napada imao 15 godina, a u svom dnevniku je pisao o želji da gleda učenike kako pate

Izvor: K1info/Tanjug

09/12/2023 > 11:50

podeli vest:

TINEJDŽER iz Mičigena OSUĐEN na DOŽIVOTNU ROBIJU zbog UBISTVA U ŠKOLI! Usmrtio 4 i ranio 6 učenika i profesora
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio


Tinejdžer iz Mičigena Itan Krambli osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, jer je ubio četiri i ranio šest učenika i profesora u srednjoj školi u Oksfordu 2021. godine.

Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru i osigurao da on ne dobije priliku da zatraži uslovnu kaznu.

Sudija je odluku doneo posle više od 20 izjava porodica ubijenih i preživelih, koji su govorili o tome kako je tragedija uticala na njih.

- Nisam mogao da se zaustavim. Ja sam stvarno loša osoba. Uradio sam strašne stvari - rekao je pre izricanja presude Krambli, koji je u vreme napada imao 15 godina.

Krambli, koji se izjasnio krivim po 24 tačke optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena i terorizam, rekao je da mu je žao i obećao da će se promeniti dok bude iza rešetaka.

Roditelji maloletnog napadača, Dženifer i Džejms Krambli, takođe su u okružnom zatvoru, gde čekaju suđenje po optužbi za ubistvo iz nehata, jer su pištolj učinili dostupnim i zato što su zanemarili mentalno zdravlje deteta.

Krambli i njegovi roditelji sastali su se sa školskim osobljem na dan pucnjave pošto je učitelj primetio crteže sa nasilnim scenama, ali niko tada nije proverio njegov ranac u kojem se nalazio pištolj.

Tokom suđenja izneto je da je maloletni napadač u svom dnevniku pisao o želji da gleda učenike kako pate, ali i o verovatnoći da će život provesti u zatvoru, dok je dan uoči pucnjave u školi snimio video u kojem je izneo šta će uraditi sledećeg dana.
 

Ostavite komentar