Vesti > Svet

Da li će se Tramp SVETITI neistomišljenicima? NE ODUSTAJE PO JEDNOM PITANJU: "Neću biti diktator, "osim prvog dana"

Kako je pojasnio biće diktator, pre svega po pitanju zatvaranja granice

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

06/12/2023 > 09:46

podeli vest:

Da li će se Tramp SVETITI neistomišljenicima? NE ODUSTAJE PO JEDNOM PITANJU: "Neću biti diktator, "osim prvog dana"
Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da, ukoliko se vrati na vlast 2025. godine, neće biti diktator "osim prvog dana". On je to rekao za Foks njuz, na pitanje da li će vršiti odmazde ukoliko se vrati u Ovalni kabinet, prenosi Politiko. Kako je pojasnio biće diktator, pre svega po pitanju zatvaranja granice.

-Osim toga, ja nisam diktator-, rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Tokom kampanje demokratski kandidati često ističu da će Tramp ako se vrati na vlast biti diktator i da će se svetiti neistomišljenicima. Tokom intervjua, Tramp je kritikovao specijalnog američkog savetnika za klimu Džona Kerija zbog njegovih izjava da elektrane na ugalj moraju da se zatvore.

-Kina gradi jednu elektranu na ugalj nedeljno, ogromne elektrane na ugalj, i to rade automatski. A Džon Keri želi da prestanemo da radimo sve što možemo. Imamo državu, moramo da aktiviramo naše fabrike. Vetar neće aktivirati naše fabrike. Naša zemlja može ponovo da bude bogata. Džona Kerija treba zaustaviti. On uništava našu zemlju-, rekao je Tramp i dodao da Keri svuda putuje privatnim avionom dok, kako je rekao, priča o borbi protiv klimatskih promena.

Ostavite komentar