Vesti > Svet

Ovo NIKO NIJE OČEKIVAO: Kim Džong Un SNIMLJEN KAKO PLAČE, a evo i ZBOG ČEGA

U svom emotivnom obraćanju, autoritarni lider je viđen kako trlja oči maramicom dok se obraća hiljadama žena

Izvor: K1info/blic.rs

05/12/2023 > 20:39

podeli vest:

Ovo NIKO NIJE OČEKIVAO: Kim Džong Un SNIMLJEN KAKO PLAČE, a evo i ZBOG ČEGA
Foto: Tanjug/AP


Severnokorejski diktator Kim Džong Un je plakao dok je pozivao žene da imaju više dece, rekavši da je njihova dužnost da zaustave opadajući natalitet u zemlji kako bi ojačali nacionalnu moć.

U svom emotivnom obraćanju, autoritarni lider je viđen kako trlja oči maramicom dok se obraća hiljadama žena okupljenih na Nacionalnom skupu majki u Pjongjangu u nedelju.

- Sprečavanje pada nataliteta i dobra briga o deci su sve naše obaveze koje treba da obavljamo - rekao je Kim na događaju, istovremeno ih pozivajući da svojoj deci usađuju vrednosti njegove komunističke partije.

@dailymail Kim Jong Un CRIES as he calls on North Korean women to have more children. #kimjongun #northkorea #northkorea🇰🇵 #worldwidenews #fyp #worldnews #tears ♬ original sound - Daily Mail

Mnogobrojna publika koju čine žene, obučene u tradicionalnu raznobojnu odeću otvoreno je plakala zajedno sa svojim vođom, ali nije sve bilo tako tužno na ovom događaju. Na slikama koje su objavili severnokorejski državni mediji takođe se vidi kako publika aplaudira i kliče Kimu dok je mahao sa svoje stolice, pored muških zvaničnika u odelima i vojnoj uniformi.

Prvi Nacionalni sastanak majki održan je usred pada nataliteta, što je očigledno izazvalo zabrinutost među najvišim zvaničnicima DNRK (Demokratske Narodne Republike Koreje).

Obraćajući se prisutnima sa „drage majke“, Kim im je rekao da su "suočeni sa mnoštvom društvenih zadataka kojima bi majke trebalo da se pridruže".

- Ovi zadaci uključuju vaspitanje dece tako da će oni postojano nastaviti našu revoluciju promovisanjem porodičnog sklada i društvenog jedinstva, uspostavljanjem zdravog načina kulturnog i moralnog života, sticanjem komunističkih vrlina i osobina pomaganja - rekao je Kim Džong Un.

Dalje je dodao da "s obzirom na položaj i ulogu majki u njihovim porodicama i društvu", njegova vlada na sastanak majki gleda kao "na događaj koji nije manje važan od partijskog kongresa ili plenarnog sastanka Centralnog komiteta partije".

Sticanje detaljne ideje o populacijskim trendovima u Severnoj Koreji je izuzetno teško zbog ograničenog pristupa statistici.

Ostavite komentar