Vesti > Svet

SVETSKA PRETNJA? RAT ĆE SE PROŠIRITI Ukoliko se nastave ratni zločini u Gazi!

Iran je danas upozorio na "izraelsku ratnu ekspanziju" u regionu ukoliko, "izraelska vojska nastavi da čini ratne zločine nad Palestincima".

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

03/12/2023 > 15:02

podeli vest:

SVETSKA PRETNJA? RAT ĆE SE PROŠIRITI Ukoliko se nastave ratni zločini u Gazi!
Foto: Freepik/Tanjug/AP

Kako navode iz Teherana, ukoliko "izraelska vojska nastavi da čini ratne zločine nad Palestincima" u opkoljenom Pojasu Gaze i okupiranoj Zapadnoj obali niko ne može da garanutuje da neće doći do proširenja sukoba.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan razgovarao je telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom o izraelskim napadima na Pojas Gaze, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Irana.

-Ako se ne zaustave ratni zločini koje izraelski režim čini u Gazi i na Zapadnoj obali, obim rata u regionu će se verovatno produbiti i proširiti-, poručio je Abdolahijan, prenela je Anadolija.

Naglasio je potrebu da se što pre zaustave izraelski napadi na Gazu. Dodao je da Iran odbacuje "planove Izraela da nasilno ukloni Palestince sa njihove teritorije". Borelj je naglasio važnost što skorijeg smanjenja tenzija u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali. On je rekao da Evropska unija čini napore da Izrael poštuje međunarodno ratno pravo. ,

-Verujemo da rešenje palestinskog pitanja leži u fokusiranju na diplomatiju-, rekao je Borelj.

Ostavite komentar