Vesti > Svet

UBIJENO više od 30 Palestinaca, većinom ŽENE i DECA: Izraelska VOJSKA obnovila NAPADE protiv HAMASA u Pojasu Gaze

Oni tvrde da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred primirje

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

01/12/2023 > 08:27

podeli vest:

UBIJENO više od 30 Palestinaca, većinom ŽENE i DECA: Izraelska VOJSKA obnovila NAPADE protiv HAMASA u Pojasu Gaze
Foto: Tanju/AP


Izraelska vojska saopštila je da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Vojska je potom navela da njeni borbeni avioni izvode talas vazdušnih napada na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze i da će uskoro objaviti detalje o tim napadima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros pošto su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama.

Hamas: Izraelska vojska napala severozapad Pojasa Gaze

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa.

U saopštenju se navodi da je Izrael obnovio i vazdušne napade na tu oblast Pojasa Gaze.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

 

Izraelska vojska prethodno je danas saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Netanijahuov kabinet: Hamas prekršio dogovor, vlada posvećena ratnim ciljevima

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštio je danas da je Hamas prekršio dogovor i nije ispunio svoju obavezu da oslobodi sve žene taoce, kao i da je ispalio rakete na Izrael.

U saopštenju se navodi da su borbe obnovljene u Pojasu Gaze i da je Vlada Izraela posvećena postizanju ciljeva rata koji su, kako se navodi, oslobađanje talaca, eliminacija Hamasa i obezbeđivanje da narod Izraela nikada više ne može da bude ugrožen iz Pojasa Gaze.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijeno više od 30 Palestinaca

Više od 30 Palestinaca ubijeno je jutros, a na desetine je ranjeno u izraelskim napadima u prva dva sata nakon isteka privremenog primirja u Pojasu Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi. Većina ubijenih su žene i deca.

Prethodno su ministarstvo zdravlja i bolnički izvori saopštili da je osam Palestinaca poginulo u izraelskim napadima na sever i jug Pojasa Gaze.

Izraelska vojska jutros je saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.
 

 

Ostavite komentar