Vesti > Svet

Novi SUKOB U NAJAVI? Izrael preti: OBRAČUNAĆEMO SE sa Katarom kad se ZAVRŠE PREGOVORI

Izraelski zvaničnik je optužio Katar da je "igrao lošu ulogu" u svemu što se odnosi na legitimisanje Hamasovih aktivnosti

Izvor: K1info/Tanjug

29/11/2023 > 12:49

podeli vest:

Novi SUKOB U NAJAVI? Izrael preti: OBRAČUNAĆEMO SE sa Katarom kad se ZAVRŠE PREGOVORI
Foto: Tanjug/AP


Izrael će poravnati račune sa Katarom, nakon što se završi uloga te zemlje kao posrednika u pregovorima za povratak talaca iz Pojasa Gaze, izjavio je danas zamenik generalnog direktora za strateške poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jošua Zarka.

Zarka je u intervjuu za radio izraelske vojske optužio Katar da je "igrao lošu ulogu" u svemu što se odnosi na legitimisanje Hamasovih aktivnosti, ali da je trenutno potreban Izraelu.

- Ali kad ova stvar prođe, obračunaćemo se sa njima - poručio je Zarka.

Na pitanje da li je Katar upoznat sa namerama Izraela, Zarka je rekao da misli "da nemaju sumnje po tom pitanju", prenosi izraelski Harec.

- I ne sumnjamo da će svako ko je bio na strani Hamasa biti proganjan na svaki mogući način - poručio je Zarka.

Izrael i Hamas su, uz posredovanje Katara, postigli dogovor o prvobitno četvorodnevnom primirju i oslobađanju zarobljenika i talaca.

Katar je u ponedeljak saopštio da je postignut dogovor da se primirje između izraelskih i Hamasovih snaga u Pojasu Gazi produži za dva dana.

Izraelske snage uništile kuće, puteve i vodovod

 

Izraelska vojska je digla u vazduh dve kuće i uništila puteve i vodovode u Dženinu, na okupiranoj Zapadnoj obali, izjavili su danas lokalni izvori.

Napad na Dženin i izbeglički kamp u gradu traje više od 12 sati, prenela je Aldžazira.

Kuće se nalaze u naselju Ad-Damdž. Desetine oklopnih vojnih vozila i najmanje četiri buldožera upali su u Dženin sinoć u 20:30 časova.

Uhapšeno je najmanje 20 ljudi, uključujući članove porodica Palestinaca koje Izrael opisuje kao "tražene". Medicinski zvaničnici rekli su da je najmanje šest osoba ranjeno, uključujući dvoje dece.  Istovremeno, izraelske snage blokirale su ulaze u dve glavne bolnice i nakratko i u treću.

 

Ostavite komentar