Vesti > Svet

Da li je izjava izraelskog ministra o NUKLEARNOM UDARU na Gazu ZVANIČNO PRIZNANJE da IZRAEL IMA ATOMSKU BOMBU?

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da ova izjava pokreće mnoga pitanja

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2023 > 11:00

podeli vest:

Da li je izjava izraelskog ministra o NUKLEARNOM UDARU na Gazu ZVANIČNO PRIZNANJE da IZRAEL IMA ATOMSKU BOMBU?
Foto: Pixabay.com


Izjava izraelskog ministra Amihaja Elijahusa o mogućnosti nuklearnog udara na Pojas Gaze pokreće mnoga pitanja, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Elijahu je 5. novembra izneo ideju o mogućnosti nuklearnog napada na Pojas Gaze, koju je kasnije odbacio kao "metaforičku" primedbu.

Zaharova je istakla da je ta primedba izazvala oštru reakciju širom sveta, prenosi TASS.

- To je pokrenulo veliki broj pitanja. Pitanje broj jedan: Da li to znači da smo čuli zvaničnu izjavu kojom Izrael priznaje posedovanje nuklearnog oružja. Shodno tome, sledeći set pitanja koje svako ima jeste: Gde su međunarodne organizacije, uključujući Međunarodnu agenciju za atomsku energiju, gde su inspektori? - navela je Zaharova za TV kanal Solovjev.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu suspendovao je sa sastanaka vlade na neodređeno vreme ministra baštine Amihaija Elijahua, zbog toga što je govorio o mogućnosti nuklearnog napada na Gazu, koju je ocenio kao "nezasnovanu na realnosti", saopštila je premijerova kancelarija.

Izrael nikada nije javno saopštio da sprovodi nuklearne probe, niti je javno potvrdio da poseduje nuklearno oružje, ali međunarodni posmatrači veruju da poseduje oko 80 do 90 bojevih glava, navodi Gardijan.

Ostavite komentar