Vesti > Svet

Više od 30 ubijenih u BOMBARDOVANJU KAMPA u Gazi, izraelska vojska ISPITUJE ko je odgovoran

Hamas tvrdi u saopštenju objavljenom na Telegramu da je Izrael "direktno" bombardovao kuće i da su većina poginulih žene i deca.

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2023 > 09:17

podeli vest:

Više od 30 ubijenih u BOMBARDOVANJU KAMPA u Gazi, izraelska vojska ISPITUJE ko je odgovoran
Foto: Tanjug/Israel Defense Forces via AP


Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze koje vodi Hamas saopštilo je da je više od 30 ljudi ubijeno u izraelskom bombardovanju izbegličkog kampa Al-Magazi u centralnom delu Pojasa Gaze, prenosi Gardijan.

Prethodno je palestinska agencija Vafa javila da je u bombardovanju 51 Palestinac ubijen, a desetine ranjeno.

Palestinska militantna grupa Hamas tvrdi u saopštenju objavljenom na Telegramu da je Izrael "direktno" bombardovao kuće i da su većina poginulih žene i deca.

Portparol izraelske vojske izjavio je da se ispituje da li su Izraelske odbrambene snage delovale na tom području u vreme bombardovanja, navodi Gardijan.

IDF objavio video snimak podzemnih tunela Hamasa u severnoj Gazi

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su na društvenim mrežama video snimak tunela Hamasa u severnoj Gazi, navodeći da su izraelske trupe otkrile višestruke pristupne tačke podzemnim prolazima palestinske terorističke grupe.

IDF je napisao u objavi na platformi X da se pripadnici Hamasa kriju unutar komplikovane mreže podzemnih tunela, dok istovremeno ometaju civile da se evakuišu na sigurno sa severa Pojasa Gaze na jug enklave.

Takođe se ističe da su izraelski vojnici otkrili više pristupnih tačaka podzemnim tunelima Hamasa tokom operativnih aktivnosti u severnoj Gazi.

Ostavite komentar