Vesti > Svet

Na CEREMONIJI dodele nagrada POGINULO 28 ukrajinskih vojnika u ruskom RAKETNOM NAPADU

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov zvanično je potvrdio pogibiju vojnika

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2023 > 14:07

podeli vest:

Na CEREMONIJI dodele nagrada POGINULO 28 ukrajinskih vojnika u ruskom RAKETNOM NAPADU
Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka


U ruskom raketnom napadu tokom ceremonije dodele nagrada vojnicima 128. posebne brdsko-jurišne Zakarpatske brigade Ukrajine poginulo je 28 vojnika, potvrdio je poslanik Mihajlo Volinec.

- 28 mrtvih. 53 ranjena.128. posebna brdsko-jurišna Zakarpatska brigada. Nažalost, potvrđena je informacija o pogibiji naših vojnika od ruske rakete - napisao je Volinec na društvenim mrežama.

Kako prenosi agencija Unian, Kancelarija za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine saopštila je da su 3. novembra ruske snage izvršile napad na tu brigadu u Zaporožju i da su u napadu poginuli vojnici i ranjeni civili, ali nije navela tačan broj poginulih i ranjenih.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov zvanično je potvrdio pogibiju vojnika iz 128. brdsko-jurišne Zakarpatske brigade u ruskom napadu u Zaporožju, navodeći da je naredio istragu i da će svi odgovorni biti kažnjeni. Oružane snage Ukrajine saopštile su da je Rusija napala Zaporošku oblast balističkom raketom Iskander, prenosi Reuters.

Korisnici društvenih mreža u Ukrajini i vojni blogeri prethodno su objavili da je više od 20 vojnika ubijeno u selu blizu linije fronta u Zaporožju, u petak, tokom ceremonije dodele nagrada povodom Dana artiljerije, prenosi Reuters.

U svom dnevnim izveštaju rusko Ministarstvo odbrane navelo je da su ruske snage "otvorile vatru"“ na jedinicu ukrajinske jurišne brigade u toj oblasti i ubile do 30 vojnika.

Ostavite komentar