Vesti > Svet

Borelj poručio Moskvi: Ne bi trebalo da imate ILUZIJE, druge krize neće SKRENUTI PAŽNJU sa Ukrajine

Ruska agresija nad Ukrajinom dostigla je novi vrhunac nemilosrdnosti, poručio je on

Izvor: K1info/Tanjug

01/11/2023 > 19:29

podeli vest:

Borelj poručio Moskvi: Ne bi trebalo da imate ILUZIJE, druge krize neće SKRENUTI PAŽNJU sa Ukrajine
Foto: Tanjug/AP


Šef evropske diplomatije Žozep Borelj poručio je danas Moskvi da druge krize neće skrenuti pažnju EU sa Ukrajine nakon što je, kako je naveo, Rusija napala više od 100 gradova i sela u Ukrajini u poslednja 24 sata.

- Ruska agresija nad Ukrajinom dostigla je novi vrhunac nemilosrdnosti, sa više od 100 gradova i sela koji su bili na meti za 24 sata. Moskva ne bi trebalo da ima iluzije: druge krize neće skrenuti našu pažnju sa Ukrajine. Naša podrška se nastavlja, dok god je potrebno - poručio je Borelj na društvenoj mreži X.

Ukrajina je prethodno iznela tvrdnju da je Rusija u poslednja 24 sata bombardovala više od 100 naselja, najviše u jednom danu od početka godine.

- U poslednja 24 sata, neprijatelj je bombardovao 118 naselja u deset regiona - objavio je na društvenim mrežama ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko, istakavši da je to "najviše od početka godine".

Osim toga, gađana je rafinerija nafte u Kremenčuku u centralnom delu zemlje usled čega je izbio požar, prenosi Reuters. Žrtava nije bilo, ali je više od stotinu vatrogasaca nekoliko sati gasilo požar, rekao je Klimenko. Više okolnih naselja ostalo je bez struje.

Ostavite komentar