Vesti > Svet

JEZIVI SNIMCI kruže društvenim mrežama: IZRAELSKI VOJNICI maltretiraju Palestince na okupiranoj ZAPADNOJ OBALI

Na jednom od najbrutalnijih snimaka vojnici su se snimili kako zlostavljaju sedmoricu radnika kojima je ili do pola ili skroz skinuta odeća

Izvor: K1info/Tanjug

01/11/2023 > 22:11

podeli vest:

JEZIVI SNIMCI kruže društvenim mrežama: IZRAELSKI VOJNICI maltretiraju Palestince na okupiranoj ZAPADNOJ OBALI
Foto: Tanjug/AP


Na desetina fotografija i video-snimaka koji kruže društvenim mrežama prikazuju vojnike Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) kako maltretiraju i ponižavaju Palestince koje uhapse na okupiranoj Zapadnoj obali i to često dok imaju lisice na rukama ili poveze preko očiju.

Kako prenosi Times of Israel, na jednom od najbrutalnijih snimaka, vojnici IDF-a snimili su sebe kako zlostavljaju sedmoricu radnika sa okupirane Zapadne obale, kojima je ili do pola ili u potpunosti skinuta odeća.

Palestinci imaju poveze na očima i lisice na rukama, vrište od bolova, a jednog od njih vojnici IDF-a vuku po zemlji.

Na drugom snimku se vidi kako jedan vojnik IDF udara pesnicama u stomak Palestinca, a zatim ga pljuje i vređa na arapskom, dok još jedan snimak prikazuje kako vojnik u rezervi grli Palestinca sa povezima na očima i lisicama na ramenima i pleše s njim u krugovima dok pušta versku muziku na svom telefonu. Pita ga: ''Zašto ne plešeš'', dok Palestinac sa povezom na očima gubi ravnotežu.

Drugi kratak snimak prikazuje palestinskog zatvorenika sa povezom preko očiju, primoranog da sedi na zemlji sa nogama prekrivenim izraelskom zastavom.

- Ponašanje vojnika koje se vidi na ovim snimcima je ozbiljno i nije u skladu sa vrednostima IDF. Istraga o incidentima je u toku. Komandanti IDF će razgovarati sa vojnicima na frontu, a jedan vojnik je otpušten iz rezervne službe - saopšteno je kao odgovor na ove snimke iz IDF-a.

Doseljenici na okupiranoj Zapadnoj obali zapalili su praznu palestinsku kuću u selu Masafer Jata i gađali kamenjem tamošnje kuće i obližnji zaselak Tuba.

Ostavite komentar