Vesti > Svet

SRUŠIO SE AVION iz Zagreba na letu za Salcburg, IMA POGINULIH

Austrijske hitne službe uspele su da dođu do olupine aviona kad su putnici već bili mrtvi

Autor: K1info

03/11/2023 > 08:27

podeli vest:

SRUŠIO SE AVION iz Zagreba na letu za Salcburg, IMA POGINULIH
Foto: Shutterstock


Mali avion Cirrus SR-20 koji je poleteo iz Zagreba uče oko 14 sati za Salcburg srušio se oko 15.45 u šumu na neprohodnom terenu na Pasegenu - planinskom grebenu u opštini St. Andra im Lungau u Austriji, piše Večernji list.

Austrijska policija je objavila da su poginule četiri osobe kada se mali sportski avion srušio, prenosi agencija APA.

Hitne službe uspele su da dođu do olupine aviona kad su putnici već bili mrtvi. Prema navodima policije, žrtve još nisu identifikovane. Uzrok pada takođe nije poznat.

Državna kancelarija kriminalističke policije Salcburga preuzela je istragu i pozvala stručnjaka za avionske nesreće. Državni pravobranilac naredio je zaplenu olupine i obdukciju tela, navodi APA.

Spašavanje je otežavala stalna kiša i strm teren. Olupinu su tokom noći izvukli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih snaga St. Andra, Tamsveg i Ramingštajn, kao i pripadnici gorske službe spašavanja Tamsveg i prevezli je u prostorije kancelarije za održavanje puteva Mauterndorf na procenu stručnjaka.

Prema Kronenzeitungu, jedan je svedok čuo udarac i alarmirao spasilačke službe. Kako izveštava ORF Salzburg, vreme u Lungauu u vreme nesreće smatralo se teškim za vizualne letove - zbog delimično guste naoblake i turbulencije vetra. Uz to, navodi se da je srušeni avion standardno bio opremljen padobranom za hitne slučajeve, koji se aktivira uz pomoć eksplozivnog punjenja. Međutim, sistem za spašavanje očigledno nije bio aktiviran, prenosi agencija APA.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar