Vesti > Svet

VAGNEROVAC obišao svoj GROB: Porodica ga SAHRANILA i OŽALILA, a onda se javio da je ŽIV i ZDRAV... a, ne, nije PRIGOŽIN

Porodici je navodno greškom rečeno da je poginuo na frontu u Lugansku

Izvor: K1info/telegraf.rs

26/10/2023 > 21:52

podeli vest:

VAGNEROVAC obišao svoj GROB: Porodica ga SAHRANILA i OŽALILA, a onda se javio da je ŽIV i ZDRAV... a, ne, nije PRIGOŽIN
Foto: Tanjug/AP


Bivši borac Vagnera, koji je greškom proglašen poginulim u akciji dok se borio u Ukrajini, obišao je svoj grob u Rusiji.

Sergej K. (44), bivši robijaš, bio je regrutovan u plaćeničke redove i poslat na prvu liniju fronta u Ukrajini u aprilu, piše MK.ru. U jednom trenutku njegovoj porodici je javljeno da je poginuo na frontu u Lugansku, a dobili su čak i novčanu odštetu zbog njegove smrti.

Kući je donesen zapečaćeni kovčeg, a njegovoj porodici su predali i umrlicu. Porodica ga je sahranila i ožalila, a onda se ispostavilo da je živ i da je samo bio ranjen.

Sergejev advokat Andrej Kibirev tvrdi da borac Vagnera nije kontaktirao svoju rodbinu dok je bio u bolnici, objasnivši da nije želeo da ih uznemirava. U julu je nazvao jednu od svojih sestara, koja je ostala u šoku kada je saznala da joj je brat ipak živ, rekao je Kibirev.

Sestra je tad navodno rekla Sergeju da su ga sahranili pre 40 dana, a porodica je takođe dobila skoro 6 miliona rubalja (oko 61.000 evra) odštete za njegovu "smrt".

Foto: Tanjug/AP

 

Advokat je rekao kako Sergej nastoji da situaciju "posmatra da vedrije strane".

- Nedavno je posetio svoj grob, kaže da nije očekivao da će biti tako dobro sahranjen - dodao je Kibirev.

Sergejeva smrtonvica je 19. oktobra poništena nakon što je Okružni sud u Republici Burjatiji razgovarao sa njegovom porodicom i utvrdio kako se njegovi otisci prstiju podudaraju s onima pohranjenima u vladinoj bazi podataka. Čeka se da ova odluka postane pravosnažna.

Podsetimo, Vagner je regrutovao na desetine hiljada bivših robijaša, još dok ga je vodio pokojni šef Jevgenij Prigožin.

On je igrao važnu ulogu u prikupljanju boraca za ruske operacije u Ukrajini, nudeći muškim zatvorenicima ublažene kazne i novčane podsticaje u zamenu za šest meseci služenja vojnog roka.

Ostavite komentar