Vesti > Svet

DAN ZA DŽIHAD: Svet je u PANICI, Hamas pozvao SVE MUSLIMANE da danas IZAĐU NA ULICE

Bivši šef Hamasa Kaled Mešal pozvao muslimane na ustanak, njegovu ideju podržao Hamas, strahuje se od terorističkih napada i nemira

Izvor: K1info

13/10/2023 > 07:03

podeli vest:

DAN ZA DŽIHAD: Svet je u PANICI, Hamas pozvao SVE MUSLIMANE da danas IZAĐU NA ULICE
Foto: Tanjug/AP


Bivši šef Hamasa Kaled Mešal pozvao je u petak na proteste širom muslimanskog sveta u znak podrške Palestincima i narodima susednih zemalja da se pridruže borbi protiv Izraela.

- Moramo da krenemo na trgove i ulice arapskog i islamskog sveta u petak - rekao je Mešal, koji trenutno vodi Hamasovu kancelariju za dijasporu, u snimljenoj izjavi poslatoj Rojtersu.

Mešal, koji se nalazi u Kataru, rekao je da vlade i narodi Jordana, Sirije, Libana i Egipta imaju veću dužnost da podrže Palestince u ratu protiv Izraela.

- Jordanska plemena, Jordanovi sinovi, braća i sestre Jordana... Ovo je trenutak istine i granice su vam blizu, svi znate svoju odgovornost. Svim učiteljima koji predaju džihad... svima koji podučavaju i uče, ovo je trenutak za primenu (teorija) - rekao je.

Jordan i Liban dom su najvećeg broja palestinskih izbeglica.

Mešalov poziv na ustanak u petak 13. ponovio je i sam Hamas, prema Izraelskom institutu za istraživanje medija na Bliskom istoku (MEMRI) sa sedištem u Vašingtonu.

"Proglašavamo sledeći petak, "Petak poplave Al-Aksa“, danom opšte mobilizacije u našem arapskom i islamskom svetu i među slobodnim ljudima sveta", navodi se u saopštenju.

"To je dan za okupljanje podrške, pružanje pomoći i aktivno učešće. Ovo je dan da se razotkriju zločini okupacije, da se izoluju i osujete svi njeni agresivni planovi. Ovo je dan da pokažemo našu ljubav prema Palestini, Jerusalimu i Al-Aksi. To je dan za žrtvu, herojstvo i posvećenost...", naveli su iz Hamasa.

 

Teroristička grupa je rekla da svi treba da podrže svoju "pravednu stvar".

"Pozivamo slobodne ljude sveta da se mobilišu u znak solidarnosti sa našim palestinskim narodom i da podrže njihovu pravednu stvar i legitimna prava na slobodu, nezavisnost, povratak i samoopredeljenje", saopštila je grupa.

Ostavite komentar