Vesti > Svet

U avionskoj nesreći kod obale Letonije poginuo nemački biznismen sa celom porodicom?

Avion je poleteo sa lokalnog aerodroma Herez na jugu Španije i trebao je da sleti u Keln u Nemačkoj

Autor: k1info.rs/telegraf.rs

05/09/2022 > 12:05

podeli vest:

U avionskoj nesreći kod obale Letonije poginuo nemački biznismen sa celom porodicom?
Foto: Pixabay.com


Privatni avion koji se u nedelju srušio u Baltičkom moru kod Letonije pripadao je nemačkom biznismenu Georgu Grizemanu i leteo je iz Španije, saopštila je danas njegova kompanija Kwik Air, prenosi Telegraf.

Avion tipa "cesna 551" krenuo je sa juga Španije u nedelju posle podne, skrenuo ka Parizu i Kelnu, pre nego što se okrenuo ka Baltičkom moru, gde je pao u vodu istočno od švedskog ostrva Gotlanda, preneo je Rojters.

- Mogu da potvrdim da je to bio privatni avion našeg vlasnika Georga Grizemana - rekao je portparol Kwik Air, čarter kompanije iz Kelna.

Potparol je odbio da potvrdi izveštaj novina Exspress iz Kelna da je Grizeman pilotirao avionom, a da su sa njim bili njegova supruga, ćerka i njen dečko.

Uzrok pada još nije poznat.

- Olupina i figura nalik naftnoj mrlji primećena je u blizini pada aviona, ali nijedan putnik nije pronađen - rekao je šef letonske spasilačke službe Peteris Subota.

Podsetimo, mlazni avion Cesna broj leta OE-FGR srušila se u nedelju posle kraće drame i praćenja borbenih aviona u more pored obale Letonije.

Kako je naveo nemački Bild, avion je poleteo sa lokalnog aerodroma Herez na jugu Španije i bio je namenjen da sleti u Keln u Nemačkoj.

Kako saznaje ovaj nemački portal posada je po poletanju prijavila problem sa pritiskom u kabini, a tada se i prekinuo kontakt po preletanju Iberijskog poluostrva.

Kad su ušli u vazdušni prostor Nemačke iz baze Rostok poleteo je jedan borbeni avion tipa tornado da prati cesnu i pokuša da stupi u kontakt sa pilotom. Prema informacijama Bilda posada nije uspela kontakt sa cesnom. Praćenje kod Rigena preuzeli su danski borbeni avioni F-16 koji su bili svedoci naglog spuštanja aviona i pada u more kod obale Letonije.

Ostavite komentar