Vesti > Svet

Sleteo avion čiji je PILOT PRETIO da će se srušiti na poznatu robnu kuću

Iz kancelarije šerifa potvrđeno je da je pilot priveden

Autor: Direktno.rs

03/09/2022 > 19:30

podeli vest:

Sleteo avion čiji je PILOT PRETIO da će se srušiti na poznatu robnu kuću
Foto: AP Photo/Boris Grdanoski


Mali avion čiji je pilot danas pretio da će ga namerno srušiti na trgovački centar Volmart u Misisipiju sleteo je na polje, javljaju lokalni mediji.

"Dejli džurnal" objavio je da je avion sleteo u Ešlend, slabo naseljeni deo Misisipija, kao i da je pilot živ, prenosi AP.

Policija grada Tupelo u američkoj državi Misisipi ranije je objavila je da je oko 5.00 po lokalnom vremenu (13.00 po srednjeevropskom) dobila poziv od građana da avion tipa "King er" leti nekontrolisano iznad grada.

- Situacija je rešena i niko nije povređen - naveo je guverner Tejt Rivs na Tviteru.

On je zahvalio svima koji su "profesionalno upravljali situacijom". Iz kancelarije šerifa potvrđeno je da je avion sleteo i da je pilot priveden, prenosi AP. 

 

- Pilot je kontaktirao hitne službe i zapretio da će namerno da se obruši u supermarket "Volmart" u Vest Mejnu. Policija je hitno kontaktirala "Volmart" kako bi evakuisala sve iz prodavnice i sklonila ljude što dalje od mesta. Takođe, policija je uspela da razgovara sa pilotom direktno - navodi se u saopštenju policije grada Tupelo.

Pdsetimo, vlasti su saopštile da su prvi put u 5.00 ujutro upozorene na zalutalog pilota koji je leteo avionom iznad Tupela. Rekli su da je pilot nazvao hitnu pomoć i zapretio da će se namerno srušiti na Volmart u Zapadnom Mejnu.

Jedan korisnik Tvitera objavio snimak aviona i naveo: "Trenutno imamo 29-godišnjaka koji je ukrao ovaj avion i preti da će ga srušiti u nešto".

 

Ostavite komentar