Vesti > Svet

TRUDNICA iz SPLITA stradala kod Venecije, njen MUŽ teško povređen: Vraćali se da MEDENOG MESECA

U ovoj nesreći je poginula 21 osoba, a 15 ih je povređeno, dok se za nekima još traga

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2023 > 21:15

podeli vest:

TRUDNICA iz SPLITA stradala kod Venecije, njen MUŽ teško povređen: Vraćali se da MEDENOG MESECA
Foto: Tanjug/AP


U udesu turističkog autobusa kod Venecije u kojoj je poginulo više od 20 osoba, nastradala je i mlada Hrvatica, a njen suprug je teško povređen, prenose danas hrvatski mediji.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova potvrdilo je smrt hrvatske državljanke i teške povrede još jedne osobe s hrvatskim državljanstvom. 

Prema informacijama portala Index.hr, poginula je 24-godišnja Splićanka koja je bila trudna. Njen suprug je na intenzivnoj nezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, ali u ovim trenucima je stabilno. 

Bračni par iz Splita se sa medenog meseca vraćao autobusom iz Venecije.

U ovoj nesreći je poginula 21 osoba, a 15 ih je povređeno, dok se za nekima još traga. Među poginulima je i pet ukrajinskih državljana, Nemac, Francuz i Italijan. Istražitelji nastoje da identifikuju žrtve koje u trenutku nesreće nisu kod sebe imale lične dokumente.

Nesreća se dogodila sinoć u gradu Mestre, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus sa turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao s visine od nešto više od 10 metara na krov.

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista. 

- Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao s više od 10 metara - rekao je komandant venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mesta, prenose italijanski mediji.

- Glavna hipoteza u ovom trenutku je da je vozaču autobusa pozlilo - naveo je lokalni zvaničnik.

Zastave su u regiji Veneto danas spuštene na pola koplja.

 

Ostavite komentar