Vesti > Svet

Uhapšen osumnjičeni za TUPAKOVO UBISTVO: Hoće li PRAVDA biti ZADOVOLJENA posle 30 godina?

Da li je on kriv za smrt najslavnijeg repera ikada, još uvek se ne zna

Izvor: K1info

29/09/2023 > 19:43

podeli vest:

Uhapšen osumnjičeni za TUPAKOVO UBISTVO: Hoće li PRAVDA biti ZADOVOLJENA posle 30 godina?
Foto: Youtube/Printscreen/2pac


Policija Las Vegasa uhapsila je muškarca u smrtonosnoj pucnjavi iz vožnje 1996. godine u kojoj je poginuo Tupak Šakur.

Duan "Keffe D" Dejvis uhapšen je u petak rano ujutro, iako tačne optužbe još uvek nisu jasne, prema dvojici zvaničnika. Dejvis je odavno poznat istražiteljima i sam je priznao u intervjuima i u svojim memoarima iz 2019. godine, "Legenda ulice Kompton“, da je bio u Kadilaku gde je izbila pucnjava tokom vožnje u septembru 1996. godine. Šakur je imao 25 godina kada je ubijen.

Sebe je opisao kao jednog od poslednjih živih svedoka pucnjave. U noći 7. septembra 1996. Šakur je bio u BMW-u kojim je upravljala Merion "Suge" Najt u koloni od oko 10 automobila.

Čekali su na crvenom semaforu kada se pored njih zaustavio beli kadilak i izbila je pucnjava. Šakur je upucan više puta i umro je nedelju dana kasnije.

Godine 2018, nakon dijagnoze raka, Dejvis je javno priznao u intervjuu za emisiju BET da je bio u Kadilaku tokom napada. On je umešao svog nećaka, Orlanda "Bejbi Lejna“ Andersona, rekavši da je on bio jedan od dvoje ljudi na zadnjem sedištu odakle su ispaljeni hici.

Pucnjava se dogodila ubrzo nakon tuče u kasinu ranije uveče u kojoj su učestvovali Anderson, Šakur i drugi. Anderson je negirao bilo kakvu umešanost u pucnjavi. Poginuo je dve godine kasnije u pucnjavi u Komptonu u Kaliforniji.

Šakurova smrt je usledila nakon što je njegov četvrti solo album "All Eyes on Me“ bio na top listama, sa oko 5 miliona prodatih primeraka. Šest puta nominovan za nagradu Gremi, Šakur se uglavnom smatra jednim od najuticajnijih i najsvestranijih repera svih vremena.

 

Ostavite komentar