Vesti > Svet

Milano misli na sigurnost BICIKLISTA: Grad uvodi SENZORE za "mrtve uglove" na autobusima i kamionima

Italijanska metropola takođe pooštrava pravila svog sistema naplate u cilju umanjenja zagađenja i saobraćaja

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 22:43

podeli vest:

Milano misli na sigurnost BICIKLISTA: Grad uvodi SENZORE za "mrtve uglove" na autobusima i kamionima
Foto: Youtube/Printscreen/local team


Grad Milano nastoji da obaveže vlasnike autobusa i kamiona da instaliraju senzore za "mrtve uglove", kako bi smanjio broj žrtava na putevima među biciklistima i pešacima, nakon niza nesreća od kojih su neke bile fatalne i dovele do protesta građana.

Italijanska metropola takođe pooštrava pravila svog sistema naplate u cilju umanjenja zagađenja i saobraćaja, u gradu u kojem kvalitet vazduha odavno nije u skladu sa standardima Evropske unije, preneo je Rojters.

Prema novim pravilima, koji stupaju na snagu u ponedeljak, kombijima, autobusima i kamionima biće zabranjeno kretanje u većem delu grada od ponedeljka do petka, tokom radnog vremena, izuzev ako nisu opremljeni senzorima, nalepnicama upozorenja i zvučnim signalima.

Neki privremeni izuzeci važe do 2024. ili 2025. kako bi vozači imali vremena da se prilagode novim propisima. Prema studiji profesora urbanog planiranja u Milanu Paola Bocuta broj nesreća na biciklu u Milanu je sa 980 – 1.060 u periodu 2014-2019, porastao je na 1.250 u 2021. i 1.467 u 2022. godini.

Ostavite komentar