Vesti > Svet

Solun: Albanac UHAPŠEN zbog krijumčarenja više od 580 kilograma KOKAINA

Pedesetogodišnji albanski državljanin pominje se kao navodni vođa bande, u kojoj su bili njegova supruga i dve nećakinje

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 17:11 >> 17:21

podeli vest:

Solun: Albanac UHAPŠEN zbog krijumčarenja više od 580 kilograma KOKAINA
Foto: Unsplash.com


Policija u Solunu zaplenila je oko 585 kilograma kokaina iz Latinske Amerike, obeleženog nalepnicama s nacističkim kukastim krstom, a u toj akciji uhapšeno je sedam osoba, među kojima jedan Albanac i njegova supruga.

Pedesetogodišnji albanski državljanin pominje se kao navodni vođa bande, u kojoj su bili njegova supruga i dve nećakinje, kao i još tri osobe, preneo je Greek reporter.

Grupa je bila pod prismotrom policije, a razbijena pošto je u Solunu policija zaustavila 21-godišnjeg muškarca i pronašla 239 paketa kokaina, ukupne težine 280 kilograma.

Desetak minuta kasnije, u drugom delu grada, uhapšen je 33-godišnji muškarac nakon što je pokušao da pobegne policiji, koji je u pokušaju da naleti na policijski automobil udario u školsku ogradu.

Pretresom njegovog vozila pronađeno je 238 paketa kokaina, ukupne težine 277 kilograma.

U pretresu kuće navodnog kolovođe bande policija je pronašla još 23 paketa kokaina, težine 26 kilograma, 7.440 evra u gotovini, sedam mobilnih telefona, četiri bankovne kartice i drugu opremu.

Policijske fotografije plenidbe droge ukazuju na to da su neki od paketa bili označeni "svastikom".

Prošlog maja, peruanske vlasti zaplenile su pakete kokaina obeležene nacističkim kukastim krstom i s napisom "Hitler", u luci na severu Perua, odakle bi bili otpremljeni u Belgiju.

 

Ostavite komentar