Vesti > Svet

Tramp i njegovi sinovi PROGLAŠENI KRIVIM: Dokazano da su OBMANJIVALI BANKE dok su gradili svoju IMPERIJU NEKRETNINA

Iimovina čija je vrednost "naduvana" obuhvata Trampovo imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov stan u potkrovlju kule na Menhetnu...

Izvor: K1info

27/09/2023 > 00:22

podeli vest:

Tramp i njegovi sinovi PROGLAŠENI KRIVIM: Dokazano da su OBMANJIVALI BANKE dok su gradili svoju IMPERIJU NEKRETNINA
Foto: Tanjug/AP


Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove odrasle sinove odgovornim za prevaru, rekavši da su Trampovi davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju, piše CNN.

Sudija države Njujork doneo je delimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa.

Odluka sudije Artura F. Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. Džejms, demokrata, tužila je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Džejms je tužila Trampa u septembru 2022, optužujući njega i firmu da su čitavu deceniju lagali o vrednosti svoje imovine i neto bogatstvu 45. predsednika SAD, kako bi dobili bolje uslove za bankarske kredite i osiguranje.

Ona je rekla da je Tramp uvećao sopstvenu neto vrednost za čak 2,23 milijarde dolara, a jednom merom i čak 3,6 milijardi dolara, na godišnjim finansijskim izveštajima datim bankama i osiguravajućim kompanijama.

Državna tužiteljka je rekla da imovina čija je vrednost "naduvana" obuhvata Trampovo imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov stan u potkrovlju kule na Menhetnu i razne poslovne zgrade i terene za golf.
Engoron je odobrio zahtev državnog tužioca Leticije Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp, njegovi sinovi i drugi "po zakonu odgovorni za uporna kršenja" zakona Njujorka.

On smatra da su finansijski izveštaji koje je Tramps davao zajmodavcima i osiguravačima tokom jedne decenije lažni i rekao je da su više puta bili umešani u prevare.

Sudija je utvrdio da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbeđivanje finansiranje.

Ostavite komentar