Vesti > Svet

Najveći FUDBALSKI zlikovac preminuo u ZATVORU: Zlostavljao je više od 80 DEČAKA

Nije zvanično objavljen uzrok smrti Berija Benela, ali se zna da se borio sa kancerom, koji je imao već skoro dve decenije

Izvor: K1info/mondo.rs

18/09/2023 > 20:26

podeli vest:

Najveći FUDBALSKI zlikovac preminuo u ZATVORU: Zlostavljao je više od 80 DEČAKA
Foto: Youtube PrintScreen/ITV News

Jedan od najvećih zlikovaca, fudbalski trener Beri Benel preminuo je u zatvoru u 69. godini. Naime, on je 2018. godine završio iza rešetaka, jer je osuđen na 30 godina robije zbog pedofilije i seksualnog uznemiravanja.

On je tada osuđen zbog seksualnog zlostavljanja 12 dečaka, a proglašen je krivim za čak 52 zločina.

Nekadašnji trener Kru Aleksandrije je zlostavljao dečake koje je trenirao čak tri decenije i osuđen je zbog zločina koje je počinio sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. 

Sudja u Liverpulu, koji ga je osudio opisao ga je kao "inkarnaciju đavola" kada mu je dodatno produžio kaznu 2020. godine, ali je posle samo pet godina u zatvoru Beri Benel preminuo.

Nije zvanično objavljen uzrok smrti, ali se zna da se borio sa kancerom koji je imao već skoro dve decenije. Prvi tumor na jeziku pojavio mu se 2004. godine, pa ponovo 2016. godine.

Nije ovo prvi put Benelu da je bio u zatvoru pošto je 2014. završio iza rešetaka na Floridi kada je napastvovao jednog dečaka, a onda je u Britaniji išao u zatvor 1998. godine, pa 2015. i 2018. i na kraju 2020. godine. Za zlostavljanje ga je prijavilo više od 80 dečaka. 

Dečake je uglavnom napastvovao kod njega kući gde je imao egzotične kućne ljubimce, kao i konzole sa igricama. Kada bi ih namamio, napastvovao bi ih i tu se odvijao veći broj zločina.

Ostavite komentar