Vesti > Svet

Drama ispred kuće PREDSEDNIKA SAD: Muškarac NAORUŽAN sa parolama PROTIV Bajdenovih

Na fotografijama se vidi da muškarac ima vatreno oružje za pojasom, a prošao je pored grupe novinara koji izveštavaju o predsedniku države

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/09/2023 > 20:01

podeli vest:

Drama ispred kuće PREDSEDNIKA SAD: Muškarac NAORUŽAN sa parolama PROTIV Bajdenovih
Foto: Tanjug/AP/Stephanie Scarbrough


Čovek sa pištoljem primećen je danas kako protestuje u blizini kuće predsednika Džoa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru.

Nosio je žuri zaštitni prsluk i plakat na kom su sa obe strane ispisane parole i uvrede protiv predsednika SAD i njegovog sina Hantera, piše Dejli Mejl.

"Bajdenovi su kriminalci", pisalo je između ostalog na jednoj strani plakata s tim da su slova "S" zamenjena znakom dolara.

Na drugoj strani njegovog znaka je pisalo: "Džo ima pseudonime?! Robert L. Piters, Robin Ver, JRN Ver".

Na fotografijama se vidi da muškarac ima vatreno oružje za pojasom. On je prošao pored grupe novinara koji izveštavaju o predsedniku države i krenuo niz put ka njegovoj kući. Navedeno je da je vozilo tajne službe sve vreme pratilo muškarca.

Predsednik je stigao u Vilmington u petak uveče, a nakratko se vraća Belu kuću u nedelju popodne pre nego što otputuje u Njujork na niz humanitarnih akcija i učešće na Generalnoj skupštini UN.

Bajden se nije mnogo pojavljivao tokom vikend putovanja, samo je izašao da prisustvuje misi u subotu u crkvi u koju je i inače išao, Svetog Džozefa na Brendivajnu.

Predsednik tek treba da zvanično prokomentariše optužnicu protiv sina Hantera.

Podsetimo, Hanter Bajden se suočava sa tri savezne optužbe u vezi sa kupovinom oružja i preti mu do 25 godina zatvora. On je navodno lagao u formularu za kupovinu oružja dok je bio zavisnik od narkotika.

Dok je Bajden u subotu odlazio sa crkvene službe, ignorisao je novinara koji je vikao: "Gospodine predsedniče, hoćete li pomilovati svog sina?"

Ostavite komentar