Vesti > Svet

KIM posle sastanka sa PUTINOM: Uveren sam u POBEDU RUSKE VOJSKE, jačaćemo SARADNJU

Razgovarali su i o zajedničkoj borbi za zaštitu suverenog prava na bezbednost i stvaranju garancija za trajni mir

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 13:09

podeli vest:

KIM posle sastanka sa PUTINOM: Uveren sam u POBEDU RUSKE VOJSKE, jačaćemo SARADNJU
Foto: Tanjug/AP


Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je danas da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Vostočnom u ruskoj Amurskoj oblasti razgovarao o taktičkoj i strateškoj saradnji, situaciji na Korejskom poluostrvu i situaciji u Evropi.

Kim je na zvaničnoj večeri rekao da je tokom razgovora sa Putinom postigao saglasnost o daljem jačanju strateške i taktičke saradnje, kao i o zajedničkoj borbi za zaštitu suverenog prava na bezbednost i stvaranju garancija za trajni mir.

Kim je izrazio uverenje da će susret sa Putinom doprineti da se prijateljski rusko-korejski odnosi transformišu u, kako je naveo, "neraskidive odnose strateške saradnje", prenele su RIA Novosti.

Kim je tokom razgovora izrazio uverenje da će ruske snage odneti "veliku pobedu" nad svojim neprijateljima, javile su ruske novinske agencije.

- Uvereni smo da će ruska vojska i narod sigurno odneti veliku pobedu u svetoj borbi za kažnjavanje zla - naveo je Kim, preneo je BBC.

Putin je istakao da je Kimova poseta protekla u prijateljskoj atmosferi, prenele su RIA Novosti.

Foto: Tanjug/AP

 

Rekao je i da Rusija i Koreja nastoje da ojačaju prijateljske odnose i da deluju u ime mira, stabilnosti i prosperiteta zajedničkog regiona.

Putin i Kim su razgovarali na kosmodromu Vostočni gde se prvo posetili objekte, a zatim razgovarali sa delegacijama dve zemlje, a potom odvojeno, a samit je završen bez zajedničke deklaracije.

Ostavite komentar