Vesti > Svet

MINISTAR shvatio da je NAPRAVIO GLUPOST, pa PODNEO OSTAVKU zbog komentara o SMRTI muškarca sa trajekta

Nesrećni mladić je pokušao da se ukrca na trajekt koji je krenuo iz luke Pirej za ostrvo Krit, ali mu članovi posade nisu dozvolili

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 13:33

podeli vest:

MINISTAR shvatio da je NAPRAVIO GLUPOST, pa PODNEO OSTAVKU zbog komentara o SMRTI muškarca sa trajekta
Foto: Tanjug/AP


Grčki ministar pomorstva Miltiadis Varviciotis podneo je danas ostavku pošto je izneo kontroverzne komentare o smrti 36-godišnjeg muškarca, koji je pao u more pošto ga je posada gurnula sa broda na koji je pokušavao da se ukrca.

Varviciotis je objavio ostavku na na platformi X (Twitter), navodeći da nije izjednačio žrtvu sa izvršiocima i da ni na koji način nije skinuo odgovornost sa brodovlasničke kompanije.

Video snimak objavljen na društvenim mrežama posle incidenta u utorak prikazuje kako se članovi posade svađaju sa čovekom na rampi krme u trenutku kada je trajekt krenuo iz luke Pirej za ostrvo Krit.

Varviciotis je prošle sedmice rekao da se čovek, koji je kupio kartu, ukrcao na brod pre nego što se iskrcao iz nepoznatog razloga, a da je zatim ponovo pokušao da se ukrca, kada je gurnut i pao u more baš kad je brod krenuo.

Smrt čoveka izazvala je gnev i proteste u Grčkoj.

Tragedija na trajektu

Nesrećni mladić Antonis Kariotis umro je pošto su ga članovi posade gurnuli sa rampe trajekta. Uzrok smrti je, prema informacijama koje su dali lekari Sokratis Tsantiris i Ilijas Bojokas, davljenje zbog povrede glave.

Varviciotis je rekao da je muškarac, koji je u utorak kupio kartu, izašao sa trajakta iz nepoznatih razloga i potom pokušao da se ukrca ponovo, da bi ga članovi posade odgurnuli i da bi pao u more u trenutku kada je trajekt kretao.

On je dodao da su zbog incidenta privedene četiri osobe i da tužilac istražuje slučaj.

Vlasnik trajekta Atika grupa je saopštila da je njeno rukovodstvo "šokirano tragičnim incidentom" i da sarađuje sa vlastima da bi pomoglo u rasvetljavanju slučaja.

Varviciotis se kasnije izvinio zbog svojih komentara na grčkoj televiziji koji su protumačeni kao da je stao na stranu članova posade, a on je istakao da je to pogrešno protumačeno. 
 

Ostavite komentar