Vesti > Svet

MNOGO povređenih i UBIJENIH, Francuzi tome STAJU na put: U PARIZU ZABRANJENO iznajmljivanje električnih TROTINETA

Skoro 90 odsto onih koji su učestvovali u aprilskom glasanju o ovom pitanju bilo je za zabranu

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 20:46

podeli vest:

MNOGO povređenih i UBIJENIH, Francuzi tome STAJU na put: U PARIZU ZABRANJENO iznajmljivanje električnih TROTINETA
Foto: Unsplash.com


U Parizu je danas stupila na snagu zabrana iznajmljivanja električnih trotineta, kao odgovor na sve veći broj povređenih i ubijenih u nesrećama izazvanih trotinetima u francuskoj prestonici.

Skoro 90 odsto onih koji su učestvovali u aprilskom glasanju o ovom pitanju bilo je za zabranu, pa je tako Pariz postala jedna od prvih prestonica u kojima je zabranjeno iznajmiti električne trotinete.

Iz kompanije Dot, koja je iznajmljivala trotinete u Parizu, saopšteno je da svoje trotinete šalju na mesta gde su potpisani novi tenderi, uključujući Bordo, ali i širom Belgije.

Portparol kompanije je rekao da povećavaju svoju flotu električnih bicikala, za koju se nada da će se proširiti na predgrađe Pariza uoči Olimpijade, koja treba da počne u julu sledeće godine.

Smanjenje automobilskih gužvi i potpuni pristup gradu biciklima bili su neki od ključnih prioriteta gradonačelnice Pariza Ane Idalgo koja je 2022. godine najavila planove da zabrani većinu automobila iz nekoliko centralnih oblasti, sa pristupom samo za pešake, bicikle, javni prevoz i određene dozvoljene automobile.

 

 

Ostavite komentar