Vesti > Svet

TURISTI osumnjičeni za SILOVANJE DEVOJČICE na Lefkadi, za koje u Grčkoj TVRDE da su SRBI, pušteni da se brane sa SLOBODE

Osumnjičeni su naveli da je sve učinjeno uz saglasnost maloletnice i negiraju krivično delo

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 18:44

podeli vest:

TURISTI osumnjičeni za SILOVANJE DEVOJČICE na Lefkadi, za koje u Grčkoj TVRDE da su SRBI, pušteni da se brane sa SLOBODE
Foto: Freepik.com


Dvojica stranih turista koji su danas privedeni zbog navodnog silovanja maloletne osobe na Lefkadi, a za koje grčki mediji tvrde da su Srbi, pušteni su da se brane sa slobode.

Oni su dali izjavu u policiji, posle čega su otišli u grad Nidri gde će ostati narednih mesec dana, prenosi portal lefkada.gr.

Njihova advokatica po službenoj dužnosti Eleni Ferentinu rekla je da su njeni klijenti dobili dovoljno vremena da dokažu da se nije dogodilo ono što tvrde tužioci.

- Njima su uvedeni restriktivni uslovi i ukoliko ih budu poštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju - rekla je advokatica.

Da podsetimo, policiji je podneta prijava u ponedeljak, 28. avgusta, u kojoj se navodi da je devojčica (14), meštanka ostrva, bila prisiljena od strane dvojice muškaraca na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT.

Ona je, zajedno sa njima, otišla na plažu gde su je osumnjičeni navodno silovali.

Vest je preneo i CNN na grčkom, navodeći da su počinioci  identifikovani i da je naloženo veštačenje, a slučaj je predat nadležnom Okružnom tužilaštvu.

Uhapšeni mladići su dali izjave u policiji gde su rekli da ih je 14-godišnjakinja zvala i tražila da se sastanu, objavio je grčki nedeljnik Vradini, pozivajući se na izvore iz policije.

Oni su naveli da je sve učinjeno uz saglasnost maloletnice i negiraju da su je silovali.

Ostavite komentar