Vesti > Svet

Premijerkin partner IZAZVAO BES ITALIJANKI suludom izjavom: Prestanite da PIJETE, pa nećete biti SILOVANE

Poznati novinar sugerisao je da žene mogu da izbegnu silovanje ako ostanu trezne

Izvor: K1info/Tanjug

30/08/2023 > 14:44

podeli vest:

Premijerkin partner IZAZVAO BES ITALIJANKI suludom izjavom: Prestanite da PIJETE,  pa nećete biti SILOVANE
Foto: Youtube/Printscreen/local team


Partner italijanske premijerke Đorđe Meloni, Andrea Đanbruno izazvao je buru u italijanskoj javnosti izjavom kojom sugeriše da žene mogu da izbegnu silovanje ako ostanu trezne.

Đanbruno, poznati novinar, izneo je te komentare u svojoj televizijskoj emisiji "Diario del giorno" na desno orijentisanom kanalu Rete 4.

- Ako idete na ples, imate puno pravo da se napijete, ali ako izbegnete da se napijete i izgubite svest, možda biste izbegli i nevolje - rekao je on u emisiji u ponedeljak uveče, govoreći o nedavnim navodnim slučajevima grupnog silovanja u blizini Napulja i u Palermu, prenosi Ansa.

Đanbruno, koji sa Meloni ima sedmogodišnju ćerku, saglasio se sa urednikom lista Libero, desničarem Pjetrom Senaldijem, koji je rekao da "ako želite da izbegnete silovanje, iznad svega ne gubite svest, budite pametni."

Obojica su ipak oštro osudila silovatelje koje su nazvali "vukovima". Đambrunovi komentari izazvali su oštre reakcije na društvenim mrežama, čiji su korisnici izrazili nezadovoljstvo time što je, kako kažu, okrivio žrtve.

Opoziciona Demokratska partija (PD) levog centra pozvala je Meloni da se ogradi od komentara svog partnera. Đanbruno je rekao da su njegovi komentari izvučeni iz konteksta da bi se stvorila "nadrealna kontroverza".

- Nisam rekao da muškarci mogu slobodno da siluju žene koje su pijane. Neki političari skaču na lažni naslov i traže moju suspenziju, ali iz kog razloga? Zato što sam rekao mladima da se ne drogiraju - rekao je on za Korijere dela sera.

Ostavite komentar