Vesti > Svet

Jedino NISMO ZNALI koji BROJ cipela NOSE: Policija dobila sve na tacni i opet IZGUBLJEN MLADI ŽIVOT

Crnogorci poslali spisak Hrvata koji su prešli granicu, njihove lične podatke, ali i marke automobila i registarske tablice

Izvor: K1info/Tanjug

08/08/2023 > 17:18

podeli vest:

Jedino NISMO ZNALI koji BROJ cipela NOSE: Policija dobila sve na tacni i opet IZGUBLJEN MLADI ŽIVOT
Foto: Tanjug/AP


Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas, povodom sukoba hrvatskih i grčkih navijača u Atini u kojima je sinoć ubijen jedan Grk, da su bezbednosno interesantne informacije o navijačima dostavljene grčkoj policiji još 4. avgusta, kao i "policijama drugih država", koje se nalaze na ruti putovanja.

Istovremeno, grčki portal Katimerini objavio je danas da je i policija Crne Gore obavestila grčke kolege da su ''rizični navijači'' iz Hrvatske prešli granicu Crne Gore i da, po svemu sudeći, preko Albanije putuju ka Atini, na utakmicu AEK - Dinamo.

Hrvatski MUP naveo je da je hrvatska policija 4. avgusta sve prikupljene bezbednosno-interesantne informacije o navijačima koji bi mogli da se upute u Grčku putem međunarodnih kanala Evropola i Interpola dostavila grčkoj policiji, ali i srpskoj, crnogorskoj, albanskoj, makedonskoj i prištinskoj policiji, prenosi Hina.

Kako se dodaje, bezbednosna saznanja ovakve vrste razmenjuju se i sa državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

- U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavestila je policije država na daljoj trasi da je 7. avgusta između 3 i 6 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektovala 120 hrvatskih državljana u 21 vozilu. U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima, pa se prikupljaju obaveštenja radi utvrđivanja svih okolnosti - navode u MUP-u.

Foto: screenshot Twitter

 

U dopisu crnogorske strane grčkoj policiji, koji prenosi Katimerini, navodi se da su "crnogorski policajci 7. avgusta 2023. godine u vremenu od 03:00 posle ponoći do 06:00 časova ujutru sa granične stanice Božaj, na izlasku iz Crne Gore, proveravali državljane Republike Hrvatske, oko 120 mladih". 

- Pretpostavili smo da putuju u Grčku da gledaju fudbalsku utakmicu AEK - Dinamo Zagreb - navodi se u tekstu koji je stigao grčkoj policiji, i dodaje se popis onih koji su prešli, kao i njihovi lični podaci, marke automobila i registarske tablice.

Jedan od nadležnih koji se bavi istragom nakon sukoba navijača rekao je za grčki portal SKAI da "jedino nismo znali koji broj cipela nose".

U Atini su se sinoć sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Grk (29) preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.

Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a policija je uhapsila 96 osoba, preneli su grčki mediji.

Ostavite komentar