Vesti > Svet

Grčki mediji OTKRIVAJU: Hrvatski huligani su IMALI SPECIJALNI PLAN

I dalje se ne zna da li će utakmica AEK-a i Dinama biti odigrana u prvobitno planiranom terminu, u utorak od 20.45

Izvor: K1info

08/08/2023 > 09:03

podeli vest:

Grčki mediji OTKRIVAJU: Hrvatski huligani su IMALI SPECIJALNI PLAN
Foto: screenshot Twitter/hooliganscz1999


Jezive scene viđene su protekle noći na ulicama Atine, gde su navijači zagrebačkog Dinama, Bed Blu Bojsi usmrtili 22-godišnjeg navijača AEK-a tokom brutalne tuče.

Ovaj tragični događaj odigrao se u "Novoj Filadelfiji", delu Atine u kojem se nalazi i Opap Arena, stadion AEK-a.

Jutro nakon haosa, brojni grčki mediji objavili su informacije i detalje "uličnog rata", a grčka Ta Nea piše da su Bed Blu Bojsi imali detaljno razrađen plan za dolazak u Grčku.

Svako ko se u ponedeljak tokom dana našao na auto-putu ka Atini, mogao je da vidi kolonu automobila sa hrvatskim registarskim oznakama, a posle svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati uspeli da uđu u zemlju i izbegnu policijske kontrole, s obzirom na to da je prethodno UEFA izrekla zabranu dolaska gostujućih navijača.

Ipak, više od 150 Dinamovih huligana, doputovalo je bez ikakvih problema u grčku prestonicu. Kako je objavila policija posle sukoba, oni su bili primećeni od strane policije, i bili su stavljeni pod diskretnu pratnju, ali su očigledno imali već spreman plan, pošto su se po dolasku u grad razdvojili u svim pravcima, u malim grupama.

Takođe, sumnja se da su uz Bed Blu Bojse bili i pripadnici navijačke grupe Gate 13, inače pristalice Panatinaikosa, koji su u "bratskim" odnosima sa Zagrepčanima.

Dve grupe su se navodno srele kod stanice "Irini", da bi potom zajedno, vozom otišli do stanice "Pefkakija", odakle su se peške uputili u pravcu stadiona.

Još jedan detalj koji ukazuje na to da su Bojsi imali detaljno isplaniran čitav incident, govori i informacija da su se do stadiona kretali kroz više ruta, a kada su došli u blizinu Opap Arene, satsali su se i krenuli da biju i lome sve i svakog ko im se našao na putu.

Kao posledica svega, nije poznato da li će utakmica biti odigrana u prvobitno planiranom terminu, u utorak od 20.45.

Ostavite komentar