Sport > Fudbal

GOLMAN pogođen metalnom kantom u GLAVU: HULIGANI napravili HAOS na terenu

Meč je prekinut pri vođstvu Sitija od 1:0

Izvor: K1info

17/12/2022 > 17:29

podeli vest:

GOLMAN pogođen metalnom kantom u GLAVU: HULIGANI napravili HAOS na terenu
Foto: Tanjug/AP


Derbi A lige u Melburnu prekinut je pošto su navijači upali na teren i metalnom kantom pogodili golmana u glavu i ozbiljno ga povredili!

U meču između Melburn sitija i Melburn viktorija viđene su grozomorne scene na terenu pri vođstvu Sitija od 1:0, kada je podivljana rulja upala na teren. Golman Sitija Tom Glover (24) tom prilikom je povređen, a sudije i igrači uspeli su nekako da se spasu odlaskom u tunel.

U toku je bio 22. minut igre, kada je jedna baklja upala na teren, blizu Gloverovog gola. On ju je bacio van terena - prema prvim izveštajima nazad na tribine (koje su blizu igrališta), što je izazvalo burnu reakciju navijača Viktorija.

Oni su provalili tribine i upali na teren, bili su mnogo brojniji od pripadnika obezbeđenja, a na video snimku se vidi da su jedan redar i sudija pokušali da odbrane golmana od huligana. Međutim, metalna kanta iz koje je kuljao dim - verovatno od baklje koju je obezbeđenje pokušalo da ugasi - upala je u kadar i završila pravo na glavi Sitijevog čuvara mreže.

Gloveru je raskrvavljena glava, a igrači sa klupe su poleteli da pokušaju da zaštite svog saigrača. Fudbaleri i sudije su se zatim sakrili u tunelu, a golmanu je pružena prva pomoć u svlačionici. Kako su saopštili iz Sitija, moguće je da je Glover doživeo potres mozga.

Iz Melburn sitija - koji je inače sestrinski klub slavnijeg Mančester sitija - potom je stigla i potvrda je meč prekinut pola sata posle prekida igre, a o konačnom rezultatu i (očekivanim) kaznama odlučivaće nadležni organi elitne australijske lige u narednom periodu.

Foto: Tanjug/AP

Nemile scene na derbiju dva kluba iz Melburna
 

Ostavite komentar