Vesti > Svet

(FOTO) EKSPLODIRALO skladište MUNICIJE u Volosu, gde požare u GRČKOJ gase i SRPSKI VATROGASCI

U toku je evakuacija stanovništva zbog intenziteta vetrova

Izvor: K1info

Autor: K1info

27/07/2023 > 18:01

podeli vest:

(FOTO) EKSPLODIRALO skladište MUNICIJE u Volosu, gde požare u GRČKOJ gase i SRPSKI VATROGASCI
Foto: K1info


Skladište municije eksplodiralo je danas u mestu Nea Anhielo, koje pripada opštini Volos u Grčkoj. Ovaj deo Grčke se već danima bori sa vatrenom stihijom, a u Volos su otišli i vatrogasci iz Srbije.

Iz grčke vojske su saopštili da se skladište nalazi na oko šest kilometara severno od vazdušne baze koja je unapred evakuisana.

- Osoblje koje je bilo u skladištu evakuisano je na vreme - rekli su zvaničnici Glavnog štaba vazduhoplovstva.

Kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, u toku je evakuacija stanovništva iz predostrožnosti zbog intenziteta vetrova, čije se dalje pojačavanje očekuje.

Prema saznanjima portala K1info, čak pet dotonacija se čulo sa druge strane zaliva, u mestu Kala Nera, a oblak dima je toliko velik da je zaklonio i sunce - što se vidi i na programu grčke televizije.

Foto: K1info

 

Konkretno, stanovnici Stoupija, Velanidije, Maratosa, Kritarije, Soroša, Krisi Akti Panagija i Agios Georgija Volosa obavešteni su putem servisa 112 da krenu prema Volosu.

 

Takođe, kako javljaju naši izvori, posle pet inicijalnih, čule su se i naknadne eksplozije, ali potmule, kao da su podzemne. Gradonačelnika Volosa je na licu mesta i praktično tera narod da se evakuiše.

Prema rečima naših sagovornika, prognoze su da će vetar da duva do sutra uveče, a do tada je na snazi opasnost najvećeg stepena - 5. 

Ostavite komentar