Vesti > Svet

PAKAO U GRČKOJ, sad gori i u Tesaliji: Žena umrla u KAMP PRIKOLICI, muškarac preminuo dok je SPAŠAVAO ŽIVOTINJE

U ovom delu zemlje požar je buknuo juče

Izvor: K1info

27/07/2023 > 10:36

podeli vest:

PAKAO U GRČKOJ, sad gori i u Tesaliji: Žena umrla u KAMP PRIKOLICI, muškarac preminuo dok je SPAŠAVAO ŽIVOTINJE
Foto: K1info


U grčkoj prefekturi Magnezija, u oblasti Tesalija juče su izbili šumski požari u kojima su poginule dve osobe, saopštila je grčka vatrogasna služba.

Državna televizija ERT javila je da je starija žena pronađena mrtva u kamp prikolici koja se našla na putu vatrenoj stihiji u tom području. 

Telo muškarca (45) otkriveno je u šumskoj oblasti Agios Jorgos u prefekturi Magnezija, saopštila je vatrogasna služba. On je, prema pričama meštana, izgubio život dok je pokušavao da spasi životinje.

Gašenju požara na ovom području pomažu i 32 vatrogasca iz Srbije.

U toku je bitka sa vatrom na priobalnom delu prema Nea Agialosu, gde od ranog jutra pored kopnenih snaga deluju tri aviona i helikopter. Na rutama vozova na pravcu Larisa-Volos saobraćaju autobusi, zbog požara u široj oblasti, prema informacijama Helenik trejna, prenosi portal Prototema.

Rano jutros nešto posle 01.30 sati, upućena je poruka meštanima naselja Melisatika da se evakuišu prema Volosu. Zatim je u pola šest ujutru novom porukom Civilna zaštita zatražila evakuaciju područja Hrisi Akti Panagija, Velanidija, Maratos i Kritarija. Nešto kasnije, u 05.46, poslato je novo upozorenje za oblasti Pefkakija, Alikes, Ag. Georgios i Nea Agćialos.

Podsetimo, u Grčkoj požari besne već više od nedelju dana.

Požar na Rodosu traje već 10. dan, ali u istočnom delu jenjava. Na jugozapadu vatrogasci deluju severno od Laerme i jugozapadno od Vati. Pored kopnenih snaga, od jutros pomažu tri aviona i tri helikoptera.

Situacija je bolja i na Krfu gde je požar u povlačenju, ali i tamo još ima raštrkanih izbijanja vatre. Tokom večeri je preovladavao jak severo-severozapadni vetar. Vatrogasci se bore sa plamenom, a u rejonu sela Lafki, angažovane su i dve letelice.

U Karistosu su napori vatrogasne brigade koncentrisani u oblasti Antije, dok je u isto vreme došlo do širenja požara u blizini Platanistosa. U požaru u Eđiju, kako navode u Vatrogasnoj službi, vatra se povlači, a iako je tokom dana bilo malih zapaljenja na kritičnim mestima, sva su zadržana u perimetru i sanirana.

Ostavite komentar