Vesti > Svet

Holandija: Vlasti ZAPLENILE 8.000 PILULA za MRŠAVLJENJE koje sadrže amfetamin

U Roterdamu su uhapšene dve osobe osumnjičene za prodaju ilegalnih tableta za mršavljenje

Izvor: K1info/Tanjug

11/07/2023 > 17:56

podeli vest:

Holandija: Vlasti ZAPLENILE 8.000 PILULA za MRŠAVLJENJE koje sadrže amfetamin
Foto: K1info/Freepik.com/Unsplash.com/Shutterstock


Holandska uprava za bezbednost hrane i potrošačkih proizvoda (NVVA) zaplenila je oko 8.000 ilegalnih tableta za dijetu, koje se često prodaju pod imenom Iomak, od raznih prodavaca tokom nedelju dana akcije usmerene na trgovinu ovim pilulama. 

- Testovi pokazuju da pronađene pilule sadrže tešku drogu amfetamin - saopštio je NVWA, ističući da su ove pilule ilegalne u Holandiji i da mogu imati veoma ozbiljne neželjene efekte, prenosi NL Times.

Foto: Unsplash.com

 

Inspektori NVWA pretresli su tri kuće i dva poslovna prostora na različitim lokacijama.

U Roterdamu su uhapšene dve osobe osumnjičene za prodaju ilegalnih tableta za mršavljenje. Detektivi su pretresli poslovni prostor, dve kuće, garažni boks i tri automobila. Zaplenili su preko 1.800 Iomak tableta, veću količinu steroida i više od 20.000 evra u gotovini. 

Kod muškarca iz regiona Harlema pronađeno je oko 4.500 tableta i 27 poštanskih paketa spremnih za isporuku. U njegovoj kući istražitelji su zaplenili i 20.000 evra gotovine.

NVWA je apelovala na stanovnike Holandije da ne kupuju ili ne koriste pilule za mršavljenje kao što je Iomak. Tablete koje je NVWA zaplenio sadržavale su amfetamin. 

- Neželjeni efekti kao što su ubrzano lupanje srca, bol u grudima, mučnina, glavobolja i uznemirenost mogu se javiti nakon samo jedne tablete. Nekoliko korisnika je imalo krvarenje u mozgu nakon upotrebe Iomak-a ili tableta sa istim sastojcima - saopštila je Holandska uprava za bezbednost hrane.

Ostavite komentar