Vesti > Svet

U Bahmutu poginuo Srbin, pripadnik VAGNERA

Reč je o mladiću koji je rodom iz Kruševca, javlja Slobodna Dalmacija

Izvor: K1info/blic.rs

05/07/2023 > 18:13

podeli vest:

U Bahmutu poginuo Srbin, pripadnik VAGNERA
Foto: Tanjug/AP


Srbin pripadnik grupe Vagner, navodno je poginuo u Bahmutu u Ukrajini, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako je rečeno, u pitanju je Uroš Prvulović iz Kruševca.

Ne zna se kada je tačno poginuo Uroš Prvulović, a priča se aktualizovala kada se Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada mu deo plaćenika Vagnera potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te skupine donedavno protivili.

 

Saučešće Uroševoj porodici je na svom Telegram kanalu objavio snajperista Dejan Berić, koji nikako nije hteo da izgovori Uroševo prezime, ali su poklonici ruske agresije i odmah shvatili o kome je reč.

- Poginuo je u borbama za Artjomovsk (kako Rusi zovu Bahmut), a telo mu je pronađeno pre deset dana. Ne možemo objavljivati gde će biti sahrana, ali sam ja mislio otići na tu sahranu, ali zbog obaveza, nažalost, ne mogu. Uroš je bio u zatvoru dva meseca jer je bio na strani Bratislava Živkovića, koji je i njega uvalio u probleme. Ja i neki naši dobrovoljci smo ga izvadili iz zatvora, a sada možda i žalimo jer da je ostao u zatvoru, sigurno ne bi poginuo. No, ne može se protiv sudbine - rekao je Berić, koji je ovu vest objavio na kraju svog videoklipa o stanju na frontu, koji je trajao dvadesetak minuta.

Foto: Printscreen Facebook

 

Izgleda da je Prvulović rodom iz Kruševca, ili njegove okoline, jer su u komentarima ispod Berićevog videa saučešće "svom čarapanu", među ostalima, izražavali ljudi iz toga kraja.

Prvulović je došao kao dobrovoljac iz Srbije u Lugansk 2014. godine, dakle na početku same agresije na Ukrajinu, i postao je pripadnik Sedme brigade. U međuvremenu se venčao s Ruskinjom Elenom Bondarenko, s kojom ima dete, ali taj je brak okončan razvodom.

"Ostavio je dete, a uopšte nije ni trebalo da ratuje. Stric mu živi u Moskvi, mogao je izbeći ovaj rat, u koji se ponovno javio od početka specijalne vojne operacije. Jedno vreme nakon ranjavanja i boravka u zatvoru napustio je vojsku, ali je pristupio Vagneru posle početka specijalne vojne operacije. Uroš je učestvovao u borbama kod Debaljceva, Svetlodarska, sela Lugansk, Severodonecka, Lisičanska, Popasne, na frontu kod Bahmuta", komentari su upućenih.

Ostavite komentar