Vesti > Svet

Ukrajina NEGIRALA UMEŠTANOST u ubistvo Darje Dugine, sugerišu da je razlog UNUTRAŠNJA BORBA ZA VLAST u Rusiji

Mi nismo zločinačka država, kao Ruska Federacija, rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak

Autor: Tanjug

21/08/2022 > 15:54

podeli vest:

Ukrajina NEGIRALA UMEŠTANOST u ubistvo Darje Dugine, sugerišu da je razlog UNUTRAŠNJA BORBA ZA VLAST u Rusiji
Foto: instagram screenshot


Ukrajina je danas negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa Darje Dugine (30), ćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koga prozapadni mediji nazivaju "Putinovim mozgom".

- Potvrđujem da Ukrajina, naravno, nije imala ništa sa ovim jer mi nismo zločinačka država, kao Ruska Federacija. Štaviše, nismo teroristička država - rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak za ukrajinsku državnu televiziju.

Rojters dodaje da se činilo da Podoljak za ubistvo krivi unutrašnje borbe za vlast između "različitih političkih frakcija" u Rusiji i sugeriše da je incident ustvari "karma" za pristalice ruskih akcija u Ukrajini, poput Dugine i njenog oca.

Dugina je ubijena u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider "Ruskog horizonta", pokreta bliskog nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio Dugin ili možda oboje.

Ostavite komentar