Vesti > Svet

Za NEVERICU: Radnik na ŽELEZNICI dodirnuo električni vod i PREŽIVEO

Čistač je prao prednji prozor voza kada je u jednom trenutku podigao metalnu šipku

Izvor: K1info/b92.net

28/05/2023 > 11:14

podeli vest:

Za NEVERICU: Radnik na ŽELEZNICI dodirnuo električni vod i PREŽIVEO
Foto: Unsplash.com


Koliko puta ste videli nesreću i pomislili da je pravo čudo što je onaj koji je doživeo preživeo. Takvi slučajevi su zapravo pravi primeri koliko neko ima sreće. Upravo takva nesreća se dogodila na jednoj železnici u Turskoj.

Naime, tamošnji mediji objavili su šokantan snimak sa nadzorne kamere na železničkoj stanici gde je čistač prao prednji prozor voza kada je u jednom trenutku podigao metalnu šipku i slučajno dodirnuo električni vod.

Na licu mesta ga je struja paralisala i prevezen je u bolnicu, ali je pravo čudo da je uopšte uspeo da preživi takav udar.

Kako je naglasio Sindikat mašinovođa i transportnih radnika je naglasio da je takvo održavanje vozova nezakonito, jer vozovi pre održavanja moraju biti na posebnim prugama koje ne provode struju, iz razloga koji su sada svima jasni.

U saopštenju su napisali da su zaposleni koji rade na održavanju vozova nedovoljno plaćeni, da se ne vodi računa o njihovoj bezbednosti i da ne prolaze dovoljnu obuku koja bi ih spasila od ovakvih nezgoda na radnom mestu.

 

 

Ostavite komentar