Vesti > Svet

Sve su DAME BLISTALE NA ceremoniji krunisanja Čarlsa III, ali - JEDNA JE KEJT

Princeza je nosila haljinu od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima ruže

Izvor: K1info

06/05/2023 > 14:50

podeli vest:

Sve su DAME BLISTALE NA ceremoniji krunisanja Čarlsa III,  ali - JEDNA JE KEJT
Foto: Tanjug/AP


Danas je u Londonu u toku krunisanje britanskog kralja Čarlsa u Vestminsterskoj opatiji, u simboličnoj ceremoniji koja predstavlja kombinaciju verske službe i slavlja.

Sve dame koje su se pojavile su blistale na ceremoniji, ali je Kejt Midlton bila posebna.

Ona je ponela haljinu od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima ruže, čička, narcisa i deteline.

Za ovu priliku odabrala je biserne i dijamantne minđuše koje su pripadale Dajani, princezi od Velsa, i ogrlicu Džordža VI.

Princeza od Velsa izrazila je duboku počast prema princezi Dajani na dirljiv način, noseći njene dijamantske i biserne minđuše. Preko haljine je nosila svečani ogrtač u bojama crvene, bele i plave.

Među damama zapažene su i španska kraljica Leticija, švedska princeza Viktorija, japanska princeza Fumihito (poznata kao princeza Kiko), princeza Lihtejnštajna Sofija, princeza Šarlin od Monaka, butanska kraljica Džetsun, kraljica Belgije Matilda, grčka princeza Meri Čantal. Tu su i kraljice koje diktiraju kraljevsku modu - Ranija i Leticija.

Džil Bajden, supruga američkog predsednika Dža Bajdene, na ceremoniju je stigla sa svojom unukom Finegan Bajden. Džil je izabrala plavi komplet, dok je na glavi imala rajf. Njena unuka je bila bila u žutoj, dugoj haljini sa sličnim detaljem na glavi.

Čarls je krunisan zajedno sa Kamilom, kraljicom suprugom, i on je 40. vladajući monarh krunisan tamo od 1066. godine.

Mnoge kraljevske porodice i visoki zvaničnici su prisustvovali krunisanju.

 

 

 

Ostavite komentar