Vesti > Svet

Zahvalnost za POMOĆ posle ZEMLJOTRESA: Spasiocu iz MUP Srbije Turska dodelila MEDALJU

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije i pas Zigij, pronašli su tri preživele osobe

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 21:51

podeli vest:

Zahvalnost za POMOĆ posle ZEMLJOTRESA: Spasiocu iz MUP Srbije Turska dodelila MEDALJU
Foto: Tanjug/MUP RS


Pripadniku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i vođi Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, pukovniku policije Davoru Vidoviću, na svečanoj ceremoniji u Ankari, potpredsednik Turske Fuat Oktaj uručio je medalju u znak zahvalnosti na pruženoj pomoći, saopšteno je danas iz MUP-a. 

U Kongresnom i kulturnom centru u predsedničkoj palati u Ankari uručene su medalje zahvalnosti međunarodnim spasilačkim timovima koji su učestvovali u akcijama pretrage i spasavanja nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku u februaru ove godine. 

- Ponosan sam na činjenicu da je Republika Srbija spremna da pomogne državama i narodu koji se nalazi u nevolji kao što je bio slučaj sa Turskom, koju je zadesio katastrofalni zemljotres - rekao je Vidović.

On je dodao da je neizmerno ponosan na činjenicu da su specijalistički timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije apsolutno obučeni, opremljeni i spremni da u najkraćem roku odgovore na najzahtevnije vanredne situacije, saopšteno je iz MUP-a.

- U svakom trenutku smo spremni da odgovorimo na poziv za pomoć, a članovi specijalističkih timova su mnogo puta do sada pokazali koliko su požrtvovani, hrabri i nesebični - istakao je vođa specijalističkog tima MUP-a.

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 spasilaca i spasilačkim psom Zigijem, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, bio je upućen i angažovan u akcijama pretrage, spasavanja i izvlačenja nastradalih tokom kojih je pronašao tri preživele osobe.

 

 


 

 

Ostavite komentar